"2. Özal dönemini başlatacağız"

ANKARA (İHA) - Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkan Adayı Ali Talip Özdemir, yeni dönemde halkla bütünleşerek, 2. Özal dönemini başlatacaklarını söyledi.

Ali Talip Özdemir, ANAP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile Anavatan Partisi'nde 11 Ocak'ta yapılacak olan kongrede, Genel Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Ali Talip Özdemir, ANAP Genel Merkezi'ne gelişinde davul zurna eşliğinde ve delegelerin yoğun tezahüratıyla karşılandı. Özdemir, adaylığını açıkladığı basın toplantısında yeni dönemde halkla bütünleşerek 2. Özal dönemini başlatacaklarını söyledi. Özdemir'in sözleri sık sık, "Başbakan Ali Talip Özdemir" sloganı ve alkışlarla kesildi.

Reklam
Reklam

Seçim öncesi hazırlanan 80 sayfalık Kopenhag Kriterlerine incelediğini belirten Özdemir, yapılacak düzenlemelerin 1983 yılında Özal'ın ANAP'ın üç umdesi olarak ortaya koyduğu esasların ortaya çıktığını kaydetti. Özdemir, "Yani biz yeni şeyler söylemek yerine ANAP'ın üç umdesini yakaladığımız zaman 2. Özal dönemini de yakalamış olacağız" dedi. Yepyeni bir kadro ile genç ve kadınların ağırlıklı olduğu bir yapılanmayla yola devam edeceklerini belirten Özdemir, yeni dönemde halkla kaynaşmış 2. Özal Dönemi'ni başlatacaklarını vurguladı.

"SAĞDA BİRLEŞMENİN ADRESİ ANAP'TIR" Sadece ANAP'ın Genel Başkanı olmak için aday olmadığını kaydeden Özdemir, sağda birliği iktidara taşımak için de aday olduğunu söyledi. Özdemir şunları kaydetti:
"Çok hassas dönemden geçiyoruz. Mevcut hükümet çok kısa sürece ciddi tenkitlerle karşılaşmaya başladı. Merkez boşlukta. ANAP merkezin tamamını toparlama kararı içerisindedir. Biz her zaman uzlaşmacı barışçı olduk. Değişik spekülasyonlar yapılıyor. Alınan oy oranlarına bakılarak birleşme yerinin falan yerde olduğu söyleniyor. Sağda birleşmenin adresi ANAP'tır. 1983 yılından beri ANAP'a oy vermiş insanları ANAP'a davet ediyorum."

Reklam
Reklam

Delegelere de seslenen Özdemir, oy verilecek kişinin vatandaş nezdinde kabul gören bir insan olması gerektiğini belirtti. 3 Kasım seçimlerinde ANAP ve diğer partilerin baraj altında kalmasının nedeni olarak halktan kopuk olmalarını gösteren Özdemir, 11 Ocak'a kadar il il gezip delegelerle kucaklaşacağını söyledi.

ALİ TALİP ÖZDEMİR KİMDİR? 1953 yılında Konya'nın Ereğli İlçesi'nde doğan Ali Talip Özdemir, ilk ve orta öğrenimi Konya'da tamamladı. 1973 yılında Ankara Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'nde (ADMMA) üniversite öğrenimine başlayan Özdemir, 1977 yılında Makina Mühendisi olarak mezun oldu. Daha sonra Konya Selçuk Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Özdemir, 1984 yılında Ereğli Belediye Başkanı seçildi. İki dönem belediye başkanlığı görevini sürdüren Özdemir, 1991 yılında kurulan ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz Başkanlığı'nda kurulan kabinede Çevre Bakanı olarak görev yaptı. 1991 yılıda İstanbul - Bakırköy Belediye Başkanı seçilen Özdemir, iki dönem bu görevini sürdürdü. Özdemir, 1995 yılında yapılan erken seçim sonunda ANAP ve DYP'nin kurduğu ANAYOL koalisyon hükümetinde Basın ve Enformasyondan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. Özdemir, evli ve üç çocuk babası.

Reklam
Reklam