2 Paket Cips Gasp Etti 2 Yıl 9 Ay Hapis Yedi

Adana'da arkadaşlarıyla birlikte 2 paket cips gasp eden bir çocuğa 2 yıl 9 ay hapis...

Adana'da arkadaşlarıyla birlikte 2 paket cips gasp eden bir çocuğa 2 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, olay ilk gasp iddiası 2 Mart 2011 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre T.Ç ile Y.O. annesinin yerine bakkalda duran O.E.'nin yanına geldi. T.Ç. cips isteyerek borca yazmasını söyledi. Mağdur çocuk bu isteği kabul etmeyince de bıçak çıkararak "Bu bıçağı sana saplarım" diyerek 4 TL değerinde cips ve kasadaki 10 TL'yi alıp, arkadaşıyla kaçtı. 8. Mart'ta ise bu kez de M.T.adlı çocuk yine aynı bakkala gelerek kapı önünde duran cipsi alıp kaçtı. O.E. peşinden koşup, cipsi M.T.'nin elinden geri aldı. O sırada M.T'nin akrabası A.T. mağdur çocuğa yumruk attı. Bir süre sonra bakkala gelen A.T. bu kez de içeri girip, kasadan 5 TL alarak kaçtı. Daha sonra çocuklar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Daha sonra

Reklam
Reklam

Adana 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava görülmeye başlandı. Görülen davanın son duruşmasına şüphelilerin avukatları katıldı. İlk duruşmada Y.O. suçlamayı kabul etmemiş, "Taner'in gerçekleştirdiği ileri sürülen eylem sırasında orda değildim." demişti. Diğer tutuklu ilköğretim öğrencisi T.Ç. ise, "Zaman zaman bakkaldan borca alışveriş yapıyordum. Y.O ile birlikte O.E.'yi tehdit ettiğim doğru değil. Suçsuzum."diye kendini savunmuştu. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını söylemişti.

14 yaşındaki O.E ise annesi A.G. olmadığı zaman bakkalda kendisinin durduğunu söylemiş, "Y.O. ile T.Ç birlikte geldi. T.Ç. cips isteyip, borcuna eklememi söyledi. Kabul etmeyince bıçak çekip, 'sana saplarım.'dedi. Cipsi verdim. Kasadan da 10 TL aldı. Borcuna yazdım. Y.O. dışarıdaydı. Birkaç gün sonra da A.T. ile M.T. pil almak için geldi. Parayı verdiler. Dükkandan cips çalan çocukları tanıyorlardı. O yüzden parayı cipse sayacağımı söyleyip, pili vermedim. Tartışınca bıçak çektim. A.T. yumrukla vurdu ve kasadan 5 TL aldı. Ancak şikayetçi değilim."demişti.

Reklam
Reklam

Son duruşmada ise zanlılar ve müşteki ifadelerini tekrarladı. Bunun üzerine hakim, bakkaldan 4 lira değerinde 2 paket cips ile 15 lira gasp ettikleri iddia edilen tutuksuz Y.O.(19) T.Ç (16), A.T ( 17) ve M.T.nin (15) "Nitelikli yağma, ve hırsızlığa teşebbüs" suçundan beraat etti. Mahkeme heyeti, T.Ç.yi "Yağma" suçundan önce 10 yıl hapse mahkum etti. Malın değerinin az, sanığın yaşının küçük olması ve iyi halden dolayı ceza 2 yıl 9 aya indirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz