2. Perakendeciler Zirvesi Sona Erdi

Kocaeli Kartepe’de dün başlayan ‘2. Perakendeciler Zirvesi’, sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi. Kartepe'deki bir otelde...

Kocaeli Kartepe’de dün başlayan ‘2. Perakendeciler Zirvesi’, sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi. Kartepe'deki bir otelde gerçekleştirilen ''2. Perakendeciler Zirvesi''nin sonuç değerlendirmesini, Perakende Uzmanı Mustafa Kalkandelen okudu. Kalkandelen, Türkiye Perakende Federasyonu'nun (TPK) 325 üyesi, 3 bin 262 perakende noktası ve gösterdiği ciddi büyümeyle Türkiye perakendeciliğinde önemli bir güç haline geldiğini kaydetti.

Açıklayacakları konularda sonuç alınması gerektiğini ifade eden Kalkandelen, "İlk olarak müşteriye daha yakın olmak ve müşteriye her mecrada hizmet vermek için sosyal medya ile e-ticaret imkanları geliştirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. Kalkandelen, yıllardır sürüncemede kalan Perakende Yasası'nın çıkarılması konusunda daha etkin çalışmalar yapılmasının önemli olduğuna dikkati çekti. Perakende üst kurulu oluşturulması için lobi faaliyetleri yürütülmesi ve düzenlemelerde etkin rol alınması gerektiğine değindi. Kalkandelen, ''Engelli üretiyor, doğa kazanıyor'' sloganıyla başlatılan naylon torba kullanımını azaltmak ve bez torba kullanımını artırmak amacını taşıyan sosyal sorumluluk projesinin tüm üyelerce desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Federasyon tarafından sürekli yeni sosyal sorumluluk projeleri üretilmesi gerektiğini anlatan Kakandelen, şöyle devam etti: "İşimizin temel direği olan insana yatırım çalışmaları yoğunlaştırılmalıdır. Bu yıl bitirilen 'Eğitim 1' paketinin devamı niteliğinde olan 'Eğitim 2' paketi de etkin bir biçimde uygulanmalıdır. Perakende Akademisi fikri hızla hayata geçirilmelidir. Her şey benzeşiyor, farkı yaratacak olan insanımızdır. Çalışanlarımıza yatırım yapmaya devam edilmelidir. Üyelerin güç birliğini en üst noktaya taşımaları gerekir. Birlikten kuvvet doğar prensibiyle hareket ederek sektörün zorlayıcı rekabet şartları ve kuvvetli rakipler karşısında, TPF üyeleri arasında kurulacak daha yakın ve samimi iş birlikleri, zorunlu hale gelmiştir. Özellikle satın alma görüşmelerinde pazarlık gücünü arttırmak, ortak özel markalar oluşturmak, yabancı ülkelere ortak yatırım yapılabilmelidir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: