2. Resim Çalıştayı Kızılay’da Sürüyor

Çankaya Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği resim çalıştayında yer alan ressamlar, geleceğin ve kültürün oluşumunda...

Çankaya Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği resim çalıştayında yer alan ressamlar, geleceğin ve kültürün oluşumunda sanatın büyük bir yer kapladığını vurgulayarak, “Gazla ve gaza rağmen sanata devam ediyoruz” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın kısa bir süre önce hizmete soktuğu Başkanlık Emek Hizmet Binası avlusunda ‘2. Resim Çalıştayı’ kapsamında çalışan ressamlar, tablolarına aralıksız devam ediyor. Türkiye’nin ve Ankara’nın sıcak politik gündemine, sokakların gaz altında kalmasına karşın sanatla direnen ressamlar, sanatın geleceğin oluşumunda büyük bir yer kapladığını vurguluyor.

Reklam
Reklam

Çalışmalarını sürdüren ressamlar adına konuşan Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) Başkanı Mehmet Ali Doğan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın sanata katkılarının çok önemli sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Doğan, Başkan Tanık’ın, bu çalıştayı düzenleyerek, sanatçıların aracısız bir şekilde sanatseverle buluşmasını sağladığını belirtti.

Sanatçının eylemin içinde olduğunu ifade eden Doğan, sokakların sanatı da sanatçıyı da beslediğini belirterek, “Kızılay’da resim yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, zaman zaman gaz soluyoruz ama her şeye karşın ‘Sanat hayattır’ diyerek, gazla ve gaza rağmen sanata devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çankaya Belediyesi’nin bu yıl ikincisi düzenlediği çalıştay, BRHD ve Galeri Boyut işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. 30 ressamın yer aldığı çalıştay, 7 Haziran 2013 tarihine kadar sürecek. Çalıştayın açılışını yapan Başkan Tanık, “Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz çalıştayda, ‘Seneye resim bayramı yapalım’ demiştik, ancak biber gazları buna engel oldu. Bizler Ankara’nın ve Türkiye’nin atmosferinin göz yaşartıcı değil, gönül doyurucu olması için çalışıyoruz” demişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: