2. Şanlıurfa Yarı Maraton Koşusu Yapıldı

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Karaköprü Belediyesi ve Urfa...

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Karaköprü Belediyesi ve Urfa Atletizm Kulübü tarafından düzenlenen 2. Şanlıurfa Yarı Maraton koşusu coşkuyla gerçekleşti. Maratonda 120’si Şanlıurfalı sporcu ve 150’si bayan olmak üzere 470 sporcu katıldı.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Valiliği tarafından organize edilen 'Yarı Maraton Koşusu' Atatürk Bulvarı ile Diyarbakır Kızlar Köyü arasında yapıldı.

Maraton koşusuna Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de katıldı.

Reklam
Reklam

Maratonda erkekler 10 kilometrede Orhan Avcı birinci oldu. Bayanlar 10 kilometrede ise Nüsel Yıldız birinci oldu. Yarı maraton koşusu bayanlarda ise Sinem Çağlayan birinci, erkeklerde Ali Haydar Tekgöz birinci oldu. Sporculara verilen suların yetersiz kalması üzerine yarı maraton da bazı sporcular susuz koşmak zorunda kaldı.

Maratonu tamamlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç yarışı kim kazandı sorusu üzerine "Urfa yarıştı Urfa kazandı” cevabını verdi. Vali Güvenç, "Artık geleneksel hale gelen maratonumuz da yurt içinden ve yurt dışından gelen tüm sporcularımızı Şanlıurfa’da görmekten mutluluk duyduk. Önümüzdeki yıl çok daha iyi bir maraton yapacağız” dedi.

Maraton bitiminin ardından 11 Nisan Spor Salonu önünde renkli görüntüler yaşandı. Türkiye’nin bir çok yerinden gelen sporcular dünyayı kasıp kavuran Gangnam Style ve Kürtçe müzikler eşliğinde dakikalarca dans etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: