2. tip KYK yurdu nedir? 2. tip KYK yurtları kaç kişilik? 2. tip KYK yurdu ve özellikleri

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün öğrencilere belli şartlar dâhilinde sunduğu çeşitli imkanlar bulunur. Bunların başında da barınma imkanı gelir. KYK yurt tipleri ise 1. tip, 2. tip, 3. tip, 4. tip, 5. tip ve 6. tip olmak üzere 6 farklı tipte sınıflandırılmıştır.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne ait olan yurtları ifade etmek için KYK yurdu ifadesi kullanılır. Devlet yurtları olarak da tanımlanan bu yurtlar çeşitli tiplere ayrılmıştır. Bu yurtlara yerleşebilmek için öğrencilerin çeşitli şartları yerine getirmiş olması gerekir. Her bir tip yurt farklı özelliklere sahiptir.

2. tip KYK yurdu nedir?

KYK yurt tipleri 1. tip, 2. tip, 3. tip, 4. tip, 5. tip ve 6. tip olmak üzere 6 farklı tipte sınıflandırılmıştır. Tüm yurt tipleri, fiyatlandırılmalarından odada kalacak kişi sayısı ve verdikleri imkanlara kadar farklı özellikleri ile sınıflandırılmıştır.

Reklam
Reklam

Bu yurtlara yerleşebilmek için öncelikli şart bir yükseköğrenim kurumuna kabul edilmiş olmaktır. Ayrıca eğitim alınacak olan okulun, kişinin ve ailesinin ikamet ettiği şehirden farklı bir şehirde olması da gerekir.

2. tip KYK yurtları kaç kişilik olur?

KYK tiplerini birbirlerinden ayıran en önemli özellik kişi sayısı kapasitesidir. 1. ve 2. tip KYK yurtları genelde 6-8 kişilik yatak kapasitesi arasında değişiklik gösterir. 1. ve 2. tip KYK yurtlarında kalan öğrenciler, ek başka hizmetler de alabilirler.
Yurt ücretlendirmeleri de tiplerine göre değişiklik gösterir ve düzenli olarak güncellenir. Ücretlendirme koşulları yurt tipinin verdiği imkanlara göre de değişiklik gösterir.

2. tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

KYK yurt tipleri ve ayrıcalıkları tiplerin özellikleri ile ilgilidir. Yurtlara başvuru yapma hakkı yalnızca öğrenci olan kişilere verilir. Öğrencilerin bir yükseköğretim kurumunda eğitim almaya hak kazanmış olmaları gerekir. Başvuruları değerlendirilen öğrenciler farklı tiplerde yurtlara yerleştirilirler. Bu tiplerden biri olan 2. tip KYK yurtlarında bazı farklı özelikler bulunur.

Reklam
Reklam

KYK yurt tipleri özelliklerine göre 2. tip KYK yurtları şu özelliklere sahiptir:

  • Yurt odaları kapasitesi 6-8 kişi arası değişebilir.
  • Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilir.
  • Tuvaletler ve banyo ortak kullanımdadır.
Anahtar Kelimeler: