2. Ulusal Süt Zirvesi

İZMİR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi'nin düzenlediği "2. Ulusal Süt Zirvesi" sonuç bildirgesi açıklandı.

İZMİR (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi'nin düzenlediği "2. Ulusal Süt Zirvesi" sonuç bildirgesi açıklandı.

Zirve sonuç bildirgesinde, oluşturulan "Çiftlik Yönetimi, Hayvan Sağlığı ve Refahı", "Kaliteli Süt Üretimi ve İşleme Teknolojileri", "Beslenme ve Tüketim", "Süt Politikası ve Ekonomisi" komitelerde sektörün sorunlarının tartışıldığı, sütte mevzuatın dışında taklit ve tağşişe izin verilmemesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye'de meraların küçükbaş hayvancılığa uygun olduğu kaydedilen sonuç bildirgesinde şu görüşlere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Türkiye'de yaklaşık 50 milyon civarında küçük ve büyükbaş bulunuyor. Türkiye, AB ülkeleri içinde koyun sütü üretiminde birinci, keçi sütü üretiminde 4. sırada yer alıyor. Ormanda keçi zararlıdır düşüncesi terk edilmeli. Küçükbaşta makineli sağıma geçilmesi gerekiyor. Yetiştiricinin eğitim düzeyi yükseltilmeli. Aile işletmeleri devam etmeli. Süt sağım, depolama, nakil ve işlenmesinde kullanılan alet, ekipmanlarla ilgili denetleme yeterli olurken, mevzuata uygun olmayan sütlerin imhası için bir düzenleme bulunmuyor."

Muhabir: Ali Rıza Karasu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: