2. Ulusal Süt Zirvesi’nde Süt Envanteri Açıklanacak

2. Ulusal Süt Zirvesi, 20-21 Mayıs 2013 arasında İzmir'de düzenlenecek. Zirvede süt envanteri de açıklanacak....

2. Ulusal Süt Zirvesi, 20-21 Mayıs 2013 arasında İzmir'de düzenlenecek. Zirvede süt envanteri de açıklanacak. Konuyla ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye’de üretilen 15 milyon sütün 1 milyon 350 bin tonunu İzmir’in karşıladığını söyledi. Süt sanayisindeki bütün aktörlerin zirveye katılacağını belirten Güldal, “Birinci gün sütle ilgili birçok konunun ele alındığı çalıştaylar olacak. Bunlar ‘Çiftlik yönetimi, hayvan sağlığı ve refahı’, ‘Kaliteli süt üretimi ve işleme teknolojileri’, ‘Süt politikası ve ekonomisi’, ‘Beslenme ve tüketim’ başlıklarında yapılacak. İkinci gün, zirve değerlendirilecek.” dedi. Üretimden tüketime sütle ilgili her şeyin konuşulabileceği bir platform olacağını vurgulayan Güldal, Türkiye’de bulunan 75 milyon insanın süt tüketimini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılacağının da altını çizdi. 21 Mayıs’ın Dünya Süt Günü olduğunu hatırlatarak, bu sebeple Ulusal Süt Zirvesi’nin daha anlamlı olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

‘ULUSAL SÜT ZİRVESİ BİR MEDENİYET PROJESİDİR’

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Girenes ise İzmir’in sütçülük konusunda başrolde olduğunu ifade ederek, zirve kapsamında yapılacakları şöyle anlattı: “Türkiye ve dünya süt istatistiklerini açıklayacağız ve 5 bin envanter dağıtacağız. Dünya Süt Federasyonu’nun 2012 yılı sonunda Güney Afrika’daki dört günlük toplantısının tüm sunumlarını tercüme ettirerek katılımcılara vereceğiz. Bu yılki zirve, Dünya Süt Zirvesi konseptine benzer şekilde yapılacak. Dört komite olacak. Bunlar 120’si akademisyen olmak üzere 160 kişiden oluşacak. Komiteler, iki gün boyunca çalışacak ve sonunda özetlenmiş çalışma raporu oluşturulacak.” Sütün çok önemli bir hayat iksiri olduğunu ifade eden Girenes, zirvenin bir medeniyet projesi olduğunu belirterek, “Avrupa ve Amerika’da ülkemize oranla çok daha fazla süt tüketimi olduğunu görüyoruz. Süt sektörünün lâyık olduğu yere gelmesi için elimizden geleni yapmalıyız.” diye konuştu.

‘SÜTÜMÜZÜ İHRAÇ ETMELİYİZ’

Reklam
Reklam

Türkiye’de üretilen sütün bir an önce ihraç edilmesi gerektiğini vurgulayan Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ali Özkan da, “Süt, toplumun her kesiminin destek vermesi gereken bir ürün. Avrupa’ya ve dünyaya ihraç ettikçe ülkemizin hayvancılıkta, şu anda aldığından daha çok katkı ve pay alacağını düşünüyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: