"2. Ulusal Turizmde İnovasyon Konferansı"

Erzurum Valisi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öztürk, "Eğer biz ülkemize 2023 yılında 60 milyon

Erzurum Valisi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öztürk, "Eğer biz ülkemize 2023 yılında 60 milyon turist getirmek istiyorsak, muhakkak yeni turizm alanlarının ve açılmamış alanların turizme açılması lazım" dedi.

Vali Öztürk, Palandöken Kayak Tesisleri'nde bir otelde düzenlenen "2. Ulusal Turizmde İnovasyon Konferansı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri bulunduğunu belirtti.

Öztürk, 2023 hedeflerinin yerine getirilmesi için her kurum ve kuruluşun birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade ederek, "Bu hedef turizm içinde geçerli. Eğer biz ülkemize 2023 yılında 60 milyon turist getirmek istiyorsak, muhakkak yeni turizm alanlarının ve açılmamış alanların turizme açılması lazım. Bölgemizin böyle bir avantajı var. Her bakımdan turizme yeni açılan bir bölge" dedi.

Reklam
Reklam

Erzurum'da kayakta teknik ve profesyonel anlamda istenilen seviyeye gelinemediğini anlatan Öztürk, "İşin zor tarafındayız. Özellikle de yaz turizmi bakımından da çok geride bulunuyoruz. Bunun mutlaka kapatılması lazım. Erzurum, Bayburt ve Erzincan'ın bu alanda 2023'e hazır olması lazım" diye konuştu.

Öztürk, Erzurum denildiği zaman herkesin aklına kış turizmi geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kış ve yaz bizim otellerimizin ve spor tesislerimizin doluluk oranın yüksek olması lazım. 4-5 ay süreyle ne kadar doluluk oranına erişirseniz erişin, istenilen seviyeye ulaşamazsınız. Biz Erzurum, Bayburt ve Erzincan'ın yazının da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Buraların iklimi yaz ve kış sporlarına çok uygun."

KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan da geçtiğimiz yıl Şubat ayının sonunda turizm uygulama komiteleri kurulduğunu anımsattı.

Bölgede turizm altyapısına yönelik çalışmalar yapıldığını ifade eden Altan, "Bu turizm altyapıları için 6 komisyon, 2 bölgesel komite kurduk. Böylece toplam 8 turizm komitemiz oldu. Komitelerimiz özel ve kamu yöneticilerinden oluşuyor. Bu kişiler gönüllük esasına göre çalışıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: