2. Uluslararası 6. Psikiyatri Hemşireliği Kongresi

Erzurum'da dört gün devam edecek olan "2. Uluslararası 6. Psikiyatri Hemşireliği Kongresi" başladı.

Erzurum'da dört gün devam edecek olan "2. Uluslararası 6. Psikiyatri Hemşireliği Kongresi" başladı.

Psikiyatri Hemşireleri Derneği Doç. Dr. Yasemin Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Psikiyatri Hemşireleri Derneği'nin 2000 yılında kurulduğunu belirtti. 2. Uluslararası 6. Ulusal Psikiyatri Hemşireliği Kongresi'nin konusunun "Herkes İçin Ruh Sağlığı" olduğunu ifade eden Kutlu, şöyle devam etti:

"Ruh sağlığının korunmasına yönelik birçok panel, konferans, poster ve sözel bildirilerimiz var. Bunu uluslararası katılımcılarımızla gerçekleştiriyoruz. Uluslararası 4 katılımcımız var. Onlar da kendi ülkelerindeki durumla ilgili bilgi verecekler. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız. Türkiye'den yaklaşık 200 katılımcı olacak."

Reklam
Reklam

Kongrenin 4 gün süreceğini belirten Kutlu, kongrenin başlangıcında psikiyatri hemşireliğinin eğitimi ve uygulanmasına yönelik bir çalıştay düzenlediklerini söyledi. Psikiyatri hemşireliğinin geleceğini planlamaya çalıştıklarını belirten Kutlu, şunları kaydetti:

"Hemşirelik artık alanlara ayrılmış bir meslek. 2007'de çıkan kanunla uzman hemşire tanımını da almış bir meslek. Psikiyatri hemşireliği de özel bir alan, iletişimin gerçekten önemli olduğu bir alan. Çünkü bizim hitap ettiğimiz hasta grubu biraz daha farklı. Avrupa Psikiyatri Hemşireleri Derneği 2 yıldır bizim toplantılarımıza katılıyor. 2013 yılında Avrupa Psikiyatri Hemşireleri Kongresi İstanbul'da yapılacak."

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayşe Okanlı da kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Derneğimizin ve Atatürk Üniversitesi'nin desteğiyle bu organizasyonu gerçekleştirdik. Uluslararası anlamda da Avrupa Psikiyatri Hemşireleri Derneği bilimsel katkı verdi" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: