"2. Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür Ve Sanat Sempozyumu"

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, "Ahlat, Türkiye ve dünya için bir kültür mirasıdır. Kentin beyni Hizan ise kalbi Ahlat'tır"

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, "Ahlat, Türkiye ve dünya için bir kültür mirasıdır. Kentin beyni Hizan ise kalbi Ahlat'tır" dedi. Bitlis Valiliği, Bitlis Eren Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "2. Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Sempozyumu" başladı. BEÜ Konferans Salonu'ndaki sempozyum öncesinde konuşan Vali Yurdakul, BEÜ'nün liderliğinde çok güzel projelere imza attıklarını belirtti. Şehrin gözbebeği ve kalbi olan Ahlat'ın, üniversitenin önderliğinde, kültür ve sanat boyutuyla kamuoyu gündemine taşınmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Yurdakul, şöye konuştu: "Ahlat, yıllardır bildiğimiz, gözlediğimiz, sevdiğimiz ve imrendiğimiz bir şehir. Değerlerini oluştururken, kendi ruh köklerinden beslenmiş, bununla yürüyüşüne hız katmış Ahlat, kalbimizdeki yerini muhafaza edecek. Ahlat, Türkiye ve dünya için bir kültür mirasıdır. Kentin beyni Hizan ise kalbi Ahlat'tır." Bitlis'in özel bir coğrafyaya sahip olduğunu ve kentte donanımlı şahıslar, liderler, bilim ve ilim adamları yetiştiğini anımsatan Yurdakul, kent içinde Ahlat'ın çok özel ve güzel bir konumu olduğunu söyledi. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise özellikle son yıllarda İslam dünyasında farklı gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek İslam dünyasının asırlardan beri nimetlerin bolca olduğu bir coğrafyaya yayıldığını ifade etti. İslam dünyasında bu bolluğa rağmen büyük bir eksiklik bulunduğunu anlatan Doğru, şunları kaydetti: "Birbirimizle kaynaşmamamız bir eksiklik. Her ne kadar Allah bize bu nimeti verse de bunun tersine birbirimizden bir o kadar ayrıyız. Son 10 yılda özellikle Türkiye'nin öncülüğünde birçok şeyin farkına varıldı. Özellikle 2002-2003 yılından itibaren İslam dünyasındaki ülkelerde bilim, sanat ve kültür alanında yapılan çalışmalarda ve bilimsel yayınlarda bir sıçrama var. Bunu iyi değerlendirerek, ülkemizin de kalkınmasını ve tanıtımını yapmak zorundayız." BEKAM Müdürü Prof. Dr. Oktay Belli de dünyanın en zengin tarihsel eserleri arasında doğduklarına ve bunları geleceğe taşıyacaklarına değinerek, "Tarihi eserlerimiz en büyük zenginliğimiz ve bize bırakılan en büyük mirastır. Biz bunların sahipleriyiz" diye konuştu. Sempozyumdan sonra hazırlanacak kitapların, geleceğe bıracakları en değerli miras olduğunu anlatan Belli, bu sempozyumla Ahlat'ı Türkiye'ye, Türk dünyasına ve Avrupa'ya tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından ilk sunumun Prof. Dr. Oktay Belli tarafından yapıldığı sempozyumun 3 gün süreceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: