2. Uluslararası Bilişim Teknojileri Ve Sosyal Bilimler Sempozyumu

RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ile Pakistan'ın Abdul Wali Khan Üniversitesince düzenlenen "2 Uluslararası Bilişim Teknolojileri ve Sosyal Bilimler" sempozyumu başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Pakistan'ın Abdul Wali Khan Üniversitesince düzenlenen "2 Uluslararası Bilişim Teknolojileri ve Sosyal Bilimler" sempozyumu başladı. İsmail Kahraman Kültür Merkezindeki sempozyuma, Rize Valisi Ersin Yazıcı, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Pakistan Abdul Wali Khan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ihsan Ali, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Pakistan, Türkiye, Malezya, Azerbeycan, Libya, Nijerya, Suudi Arabistan ve Irak gibi birçok ülkeden yaklaşık 100 akademisyen katıldı. Prof. Dr. Karaman, burada yaptığı konuşmada, uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapmaktan, bilim insanlarını üniversitede ağırlamaktan dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Sempozyumu düzenledikleri Pakistan Abdul Wali Khan Üniversitesi gibi RTEÜ'nün de oldukça genç ve dinamik bir üniversite olduğunu belirten Karaman, "Üniversitemiz, kuruluşundan bu yana akademik araştırmalar yapmak ve yüksek kalitede eğitim sunmak için yeni kurulan kampüsleri ile modern tesisleri ve eğitim ekipmanlarıyla hızla gelişmektedir" dedi. Karaman, halk tarafından ilk defa cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan üniversitenin bugün itibarıyla 11 fakülte, 7 yüksek okul, 7 meslek yüksekokulu, 830 akademik personel ve 15 bin öğrencisi olduğunu ifade etti. Pakistan Abdul Wali Khan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ihsan Ali ise Pakistan ve üniversitelerinin tarihi ile ilgili sunum yaptı. Vali Yazıcı da teknolojiyi takip eden şehirlerin bir adım önde olduğunu belirterek, "İnsanlık tarihi boyunca toplumların ve insanlığın ilerlemesi, teknoloji ile değil teknolojiye yön veren bilim insanlarıyla sağlanacaktır. Bu bilim insanları da sosyal bilimler sayesinde yetişecektir" dedi. İletişim kurmak, toplumsal değişiklikleri anlamak ve kültürel farklılıklara saygı göstermenin, sosyal bilimlerin gelişmesiyle mümkün olacağını ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti: "Geçen yüzyılın ilk yarısında geliştirilen bilgisayarla ikinci yarısında kullanılmaya başlanan internet de günümüzde hayatı etkileyen en önemli gelişmedir. Artık dünya okur-yazarlık konusunu değil bilgisayar okuryazarlığı konusunu tartışıyor. Bilişim teknolojileri bir toplumun gelişmişlik göstergelerinin başında geliyor. Ülkemiz sosyal bilimler alanında bilgi üretimi ve birikimine katkıda bulunmuş, sosyal bilimlerde büyük kazanımlar elde etmiştir. Sosyal bilimler alanında araştırmaların yapılmasına, gelişmesine ve yaygınlaşmasına ağırlık vermektedir." Konuşmaların ardından Vali Yazıcı, günün anısına konuk Rektör Prof. Dr. Ali'ye plaket takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: