"2. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali"

Bursa Valisi Yardımcısı Mustafa Güney, "2. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali kapsamında gösterilecek filmlerin, daha sonra Çocuk Hakları Kültür Sanat

Bursa Valisi Yardımcısı Mustafa Güney, "2. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali kapsamında gösterilecek filmlerin, daha sonra Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon tarafından gezici festival yoluyla diğer illerdeki çocuk izleyicilere de ulaştırılacağını bildirdi.

Güney, Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen festivalin tanıtım toplantısında, geçen yıl yaklaşık dört bin çocuğun izlediği festival filmlerini bu yıl, on bin çocuğun izlemesini beklediklerini belirtti.

Festivale katılımının ulusal düzeyde sağlanması için çeşitli illerden festivale eser gönderen 446 çocuk arasından 50'sinin festival konuğu olarak Bursa'ya çağrıldığını ifade eden Güney, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu çocukların bir kısmı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yurtlarında, yuvalarında kalan çocuklardan seçildi. Bu çocuklarımız, misafirhanelerimizde ve evlerde kalacak. Çocuklar tarafından 26 kısa film, 86 fotoğraf ve 334 resmin gönderildiği festivale, yetişkinler ve kurumlar da katıldı."

Filmlerin, 29 Nisan-3 Mayıs arasında Tayyare Kültür Merkezi, Nilüfer Konak Kültür Merkezi ve Yıldırım Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde gösterileceğini dile getiren Güney, "2. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali kapsamında gösterilecek filmler, daha sonra Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon tarafından gezici festival yoluyla diğer illerdeki çocuk izleyicilere de ulaştırılacak" ifadesini kullandı.

Toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul, Osmangazi Belediyesi Kültür Müdürü Kenan Kır ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas da katıldı.

Muhabir: Burcu Özer / Büşra Nur Özcan

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz