"2. Uluslararası Mesnevi Sempozyumu"

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile İran'ın Urmiye Üniversitesi'nce ortaklaşa düzenlenen 'Uluslararası Mesnevi Sempozyumu' öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile İran'ın Urmiye Üniversitesi'nce ortaklaşa düzenlenen 'Uluslararası Mesnevi Sempozyumu' öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Geçtiğimiz yıl İran'da birincisi düzenlenen sempozyumun ikincisinin, gelecek yıl Van'da yapılacak olması nedeniyle İran Urmiye Üniversitesi'nden gelen heyet, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti.

Urmiye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Mahbub Talei, geçen hafta babasını kaybeden Rektör Battal'a baş sağlığı dileğinde bulundu.

Reklam
Reklam

Daha sonra gelecek yıl Van'da ikincisi yapılması planlanan Uluslararası Mesnevi Sempozyumu ile ilgili açıklama yapan Rektör Battal, İran'daki üniversitelerle aralarındaki dostluğun arttığını belirtti.

Bundan sonraki dönemde her anlamda bu işbirliğini geliştireceklerini vurgulayan Battal, Mevlana'nın felsefesi doğrultusunda güçlü bir köprü kurarak işbirliğini devam ettirdiklerini söyledi.

Battal, Mevlana'nın bütün insanlara kucak açarak, dostluğu ön plana çıkaran bir şahsiyet, önemli bir değer olduğunu anımsatarak, "Dolayısıyla bu değer sadece bizim değil herkesin değeridir. İnşallah bundan sonra İran'la bu ilişkilerimiz, bilimsel, kültürel alandaki dostluğumuz devam edecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı. İran heyeti, daha sonra Van Kedi Evi'ni gezerek üniversiteden ayrıldı.

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: