2. Uluslararası Mimarlık Bienali 7 Ekim 2013'de Yapılacak Yapılacak

Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu, 2. Uluslararası Mimarlık Bienali'nin 7 Ekim 2013'de yapılacağını bildirdi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu, 2. Uluslararası Mimarlık Bienali'nin 7 Ekim 2013'de yapılacağını bildirdi.

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, odada düzenlenen basın toplantısında, Mimarlar Odası olarak 2008 yılından bu yana kendilerine bir hedef seçtiklerini, bu hedefin daha önce İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Mimarlık Kongresi'nin 2023 yılında Antalya'da yapılması olduğunu belirtti.

  1. Uluslararası Mimarlık Bienali'nin ilkini 2011 yılında düzenlediklerini anlatan Aydın, "7 Eylül-7 Ekim 2013 tarihlerinde Antalya'da yapılacak ikinci bienal, 2023 yılında yapılacak Dünya Mimarlık Kongresi için katkı sağlar. Bienaller mesleğin sorunlarının tartışıldığı, toplantıların yapıldığı, son gelişmelerin izlendiği etkinlik olmakla kentlerin tanıtımına da büyük katkı sağlamaktadır. Venedik Bienali'ne baktığımızda Venedik'e çok miktarda turist çekmektedir. Çektiği turistle mimarlar, bilim adamları, plancılar böyle bir kenti daha kolay tanıtmaktadırlar. Bizim de hedefimiz Kaleiçi'ni tanıtmak" dedi.

    Ayrın, 2008'den bu yana yaptıkları bütün etkinliklerin uluslararası olduğunu vurgulayarak, "Antalya gibi hem kültür hem de turizm kentinde bir bienalin olmaması, gerçekten büyük bir eksiklikti. Mimarlar odası olarak biz de bu eksikliği gidermeyi düşündük ve 2011 yılında ilkini gerçekleştirdik. Kaleiçi'ne işlev kazandırmak ve dünyaya daha kolay tanıtmak, tanıtımına katkı sağlamak için Keleiçi yat limanı, Kalekapısı, Cumhuriyet Meydanı'nı kapsayan bÖlgeyİ bienal alanı olarak belirledik" diye konuştu.

    Aydın, bienaldeki etkinliklerin sergilerle başlayacağını belirterek, 2013'teki bienale yurt dışından 5 sergi getirmeyi düşündüklerini, ayrıca ödüllü projelerin ve yarışmaların yapılacağını, bu yarışmaların uluslararası jüri tarafından değerlendirileceğini söyledi.

    Muhabir: Sefa Karacan

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: