2. Uluslararası Türk Ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler Sempozyumu

Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Türk ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler Sempozyumu başladı.

Bülent Ecevit Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Türk ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler Sempozyumu başladı. Zonguldak Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'ndaki açılış konuşmasında, dünya edebiyatının çok önemli parçası Türk edebiyatının, ülke sınırlarıyla kıyaslanamayacak kadar evrensel değere sahip olduğunu söyledi. Türk dilini yeterince gündemde tutamamalarına rağmen dünyanın yüzde 18'inin Türkçe konuştuğunu belirten Mailoğlu, şöyle konuştu: "Toplumumuz herhalde yeterince araştıramadığı, araştırmacı ve bilim insanı çıkaramadığı için hala pek çok değerimiz gibi edebiyatımız da üzeri tozlanmış şekilde değerli araştırmacıların ortaya çıkaracağı günü bekleyen unsurlara sahip. Türk edebiyatının dünya edebiyatı ile kucaklaşması çok büyük bir boşluğu dolduracaktır ama 'Türk edebiyatının alt dallarıyla da buluşması, öncelikle yapılması gereken işlerden biri' diye düşünüyorum. İnşallah bu ve bundan sonraki sempozyumlarımızda bu unsurlara da yer verildiğini görmeyi dileriz." - Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Karataş Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş da merkezin Türk kültürü üzerine araştırmalar yaptığını, yaptırdığını ve bu husustaki etkinlikleri desteklediğini anlattı. BEÜ öğrencilerinin kendilerini şanslı saymaları gerektiğine dikkati çeken Karataş, "BEÜ, özellikle sosyal etkinlikler anlamında Türkiye'nin başka üniversitelerinin pek akıl edemediği, yapamadığı işleri yapan, Türkiye'nin zihinsel birikimi olan insanları öğrencilerle bir araya getiren önemli faaliyetler gerçekleştiriyor" ifadesini kullandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Uzun da Sempozyum Düzenleme Kurulu'nun ciddi çalışma yürüttüğünü vurgulayarak, "Sempozyuma Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının ortaklık ediyor olmasını başarının tescili nitelendiriyorum ve sempozyumun çok önemli neticeler doğuracağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Musa Demir de dil edebiyatın, kültürel etkileşim yoluyla meydana gelen ortak dünya medeniyetinin şekillenmesinde ilk sıralarda yer aldığını dile getirdi. 35 bildirinin sunulacağı sempozyum, 10 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: