"20. Adalet Ve Demokrasi Haftası" Etkinliği-Ankara Baro Başkanı Feyzioğlu: "Bütün Darbelere Karşıyım. Bu Darbelerin Haklı Olması Konusundazihinlerde Oluşan Bu Ön Yargıyı Silmemiz Gerekiyor"

Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, bütün darbelere karşı olduğunu belirterek, "Bu darbelerin haklı olması konusunda zihinlerde oluşan bu ön yargıyı

Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, bütün darbelere karşı olduğunu belirterek, "Bu darbelerin haklı olması konusunda zihinlerde oluşan bu ön yargıyı silmemiz gerekiyor" dedi.

Akçakoca Atatürkçü Düşünce Derneği'nce (ADD) belediye toplantı salonunda düzenlenen "20. Adalet ve Demokrasi Haftası" etkinliğinde konuşan Feyzioğlu, siyasete bulaşmayan ordunun daima güçlü kalacağını savundu.

Askerin siyaseti hiçbir şekilde yönlendiremeyeceğini öne süren Feyzioğlu, "Atatürk'ün milli mücadelede yaptığı ilk şey, apoletleri çıkarmak, kongreleri başlatmak ve meydana sandığı koymak olmuştur. Asker olarak değil, milli mücadelenin bir ferdi olarak mücadeleyi başlatmıştır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Feyzioğlu, bütün darbelere karşı olduğunu ifade ederek, "Bu darbelerin haklı olması konusunda zihinlerde oluşan bu ön yargıyı silmemiz gerekiyor. Biz demokrasiyi bir başka kurumdan güç alarak korumamalıyız. Kendimiz korumalıyız. Kitleler ve örgütlü toplum olarak sahiplenmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye'de hukuk ve demokrasi sorunu olduğunu ileri süren Feyzioğlu, bu sorunun günden güne artış gösterdiğini savundu.

Feyzioğlu, "Önümüzdeki süreçte Yeni Anayasa tartışmaları, Başkanlık Sistemi ve Avukatlık Kanunu gibi konular gündeme gelecek. Bu süreç hayati bir öneme sahip. Bu nedenle mayıs ayında yapılacak Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı'na adaylığımı Akçakoca'da resmi olarak açıklıyorum" şeklinde konuştu.

Akçakoca ADD Başkanı Zekeriya Yanmaz, Feyzioğlu'na katkılarından dolayı plaket verdi.

Batı Karadeniz ADD Bölge Başkanı Prof. Dr. Zuhal Özen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katıldığı toplantı, sinevizyon gösterisinin ardından sona erdi.

Muhabir: Soner Şen - Onur Orhan / Ömer Ürer

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: