20 Başarılı Türk Genci, Avrupa Birliği Bakanlığı Desteğiyle Avrupa Koleji'nde Eğitim Alacak

Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı, bu yıl da 20 gencin Avrupa Koleji'nde eğitim görmesini...

Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı, bu yıl da 20 gencin Avrupa Koleji'nde eğitim görmesini sağlayacak.

Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı, bu yıl da 20 gencin Avrupa Koleji'nde eğitim görmesini sağlayacak. AB Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin sadece bugününe değil, yarınına da yatırım yapan özel sektör firmalarının ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla yürütülen burs programı kapsamında yetişen nitelikli AB uzmanı sayısının her gün arttığı bildirildi. Açıklamada, "Bu katkı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ifadeleriyle 'yalnızca eğitime ve Türk gençliğine yapılan bir yatırımın değil, aynı zamanda Türk iş çevrelerinin ve sivil toplum kuruluşlarımızın AB üyeliğimize verdiği desteğin açık bir göstergesidir" denildi.

Reklam
Reklam

Burs almaya hak kazanan bursiyerlerin Avrupa Koleji bünyesinde Uluslararası ilişkiler ve Diplomasi, Avrupa Hukuku, Avrupa Ekonomisi gibi alanlarda uzmanlaşacağı belirtilen açıklamada, yakın gelecekte Türk kamu kurumlarında, özel sektörde, düşünce kuruluşlarında, akademik dünyada ve iletişim alanında önemli görevler alacağı ve başarılı gençlerin ulusal ve uluslararası ortamlarda AB sürecin öncüleri olacağı ifade edildi.

Avrupa Koleji, Avrupa Çalışmaları alanında Bruges ve Natolin kampüslerinde Avrupa'nın en nitelikli uzmanlarını yetiştiriyor. Kurulduğu 1949 yılından bu yana Koleje her yıl ortalama 2 Türk öğrenci gitti. Bu rakamı artırmak gayesiyle Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından başlatılan burs programının birinci yılında 14, ikinci yılında ise 19 öğrenci Avrupa Kolejine gönderildi. Geçtiğimiz yıl ise 4 tanesi Avrupa Koleji tarafından sağlanmak üzere 22 adet burs sağlandı.

2013-2014 akademik yılı için ise 15 özel sektör ve sivil toplum kuruluşundan toplam 19 adet burs sağlandı. Bu burslara ek olarak Avrupa Koleji 1 başarılı öğrenciye daha burs imkanı sundu. Böylelikle toplam 20 öğrenci önümüzdeki sene Avrupa Koleji bünyesinde yüksek lisans yapma fırsatına kavuştu.

Reklam
Reklam

2013-2014 akademik yılı için burs desteği sağlayan kuruluşlar şöyle belirtildi:

"Anadolu Grubu, Denizbank A.Ş., Doğuş Holding A.Ş., Eczacıbaşı Holding A.Ş., Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş., Sayın İnan Kıraç (Bireysel Destek), Kibar Holding A.Ş., Mutlu Akü ve Malzemeleri San. A.Ş., Organik Holding A.Ş., Sanko Holding A.Ş., Şölen Çikolata ve Gıda San. ve Tic. A.Ş., Tekfen Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, Yaşar Holding A.Ş., Zorlu Holding A.Ş."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: