20 İşsiz Kura İle İş Sahibi Oldu

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Simav Belediyesi bünyesinde çalışacak 20 işsiz vatandaş, 64 kişi arasında...

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Simav Belediyesi bünyesinde çalışacak 20 işsiz vatandaş, 64 kişi arasında gerçekleştirilen kura çekilişi ile belirlendi.

Belediye bünyesinde geçici işçi statüsünde çalışacak 20 işçinin belirleneceği kura çekimi Belediye Meclis Salonunda Simav Noter vekili Hasan Hazar huzurunda gerçekleştirildi.

64 kişi arasında kura ile belirlenen 20 işçinin, belediyenin yapımını planladığı park ve bahçe düzenlemeleri, su havuzları ile çevre düzenleme çalışmalarında görev alacaklarını bildiren Belediye Başkanı Kasım Karahan, "Kura ile iş sahibi olan 20 vatandaşımız 5 ay sürecek işlerine 1 Mayıs 2012 tarihinde başlayacaktır. Geçici işçi statüsünde çalışacak işçilerimizin asgari ücretleri ile SSK primleri protokol gereği İş-Kur Kütahya İl Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye olarak birimlerde çalışacak personel için norm kadro uygulaması kapsamında yeni işçi alımı yapamadıklarını dile getiren Başkan Karahan, "Belediye olarak birimlerimizde doğrudan personel alımımız kanunen mümkün değil. Çünkü nüfusumuza paralel olarak norm kadro uygulamasına tabiyiz. Bu bakımdan personel ihtiyacımızı yapılacak proje ve hizmetlerin aksamaması için ya Belediye Meclisinden aldığımız yetkiyle Hizmet Alımı şeklinde ya da proje yaparak İŞ-KUR tarafından süreli geçici personel istihdamı ile gideriyoruz. Bu son işçi alımı da belediyemiz tarafından değil, İŞ-KUR tarafından yapılmıştır. 64 kişilik müracaat göz önünde tutularak gerekli şartlara uyan 20 geçici işçinin tespiti Simav Noter vekili Hasan Hazar tarafından kura ile belirlenmiştir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: