20 kursiyer sertifikasını aldı

7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı Sertifika Töreni İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmazında Katıldığı Bir Etkinlik İle Yapıldı

Toroslar-Durmuşali Toksoy İlköğretim Okulunda Anne ve Babalara Yönelik Olarak Yapılan, 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı Sertifika Töreni İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmazında Katıldığı Bir Etkinlik İle Yapıldı

7-19 yaş Aile Eğitimi Programı, Mili Eğitim Bankalığı, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen çok sektörlü bir programdır.

7-19 Yaş Aile Eğitimi Programının en genel amacı anne, baba ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun/ergenin var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamaktır.7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı 3’er saatlik, haftada bir oturum olmak üzere toplam 8 haftadan oluşan bir programdır. 1.dönem okulumuz rehberlik servisi tarafından 29/Kasım/2011 – 17/Ocak/2012 tarihleri arasında 2 grupla gerçekleştirilmiş olan 7-19 yaş aile eğitimi semineri sonucu 32 velimiz katılım belgesi almaya hak kazanmış ve 1.dönem okulumuzda düzenlenen karne töreninde katılım belgeleri verilmiştir.

Reklam
Reklam

Bu dönemde 04/Nisan/2012 – 23/Mayıs/2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen seminer çalışmamıza ise toplam 20 velimiz katılarak, bugün dağıtacağımız belgeleri almaya hak kazanmışlardır.İlk kez bu yıl uygulamaya başladığımız 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programına velilerimizin göstermiş olduğu ilgi bizi çok mutlu etmiştir. Hedefimiz tüm velilerimizi bu programa dahil etmektir.3 oturumda toplam 24 hafta ve en az 72 saat bu çalışmayı uygulayan bir rehber öğretmen olarak şunu çok rahat söyleyebilirim ki, 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı genel amacı olan anne, baba ve çocuk ilişkisini güçlendirmesinin yanında velilerin sosyalleşmesini, kendilerine güvenlerinin yükselmesini ve okul-aile işbirliğinin artmasını sağlamıştır. Son olarak bugün bu törene katılan siz değerli konuklarımıza, okul müdürümüze ve grup çalışmaları boyunca heyecanlarından ve coşkularından hiçbir şey yitirmeden çalışan sevgili velilerimize gönülden teşekkür ediyorum.”

Toroslar-Durmuş Ali Toksoy İlköğretim Okulu Tarafından Düzenlenen 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı Sertifika Törenine; Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Şube Müdürü Özcan Eralp, Toroslar-Durmuş Ali Toksoy İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, Okul İdarecileri, Öğretmenler ve Kursiyerler Toroslar İlçe Milli Eğitim Basın Bürosu Katıldı.

Reklam
Reklam

Sertifika Dağıtım Töreninde Bir Konuşma Yapan Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz :”bu eğitim siz anneler için çok önemlidir. Bu sayede sizler daha bilinçli olacaksınız. Çocuk eğitimi çok önemlidir. Çocuğun tüm yaşamını etkiler. Annenin eğitim almış olması öğretmenlerin işini de kolaylaştırır. Çocuk eğitiminde en önemli saç ayaklarından biri sizsiniz, yani anneler. Sizlerin bu eğitimi almaları sonucunda çocuklardaki davranışlar daha iyi olacaktır. bu eğitime katıldığınız için hepinizle gurur duymaktayım. Hepinize hayatınızda başarılar diler, sevgi ve saygılar sunarım. “ diye konuştu.Toroslar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Eralp Belge Dağıtım Etkinliğinde; kadının toplumsal hayatta önemi çok büyüktür. Bu yıl içinde toplam 52 tane veli yani kadının buraya gelip ders alması çık mutluluk verici bir şeydir. Bir ailede ve toplumda annenin eğitiminin yüksek olması çok önemlidir. Bu konuda bir atasözü vardır:” Her Başarılı Erkeğin Arkasında Bir Bayan Vardır.” Bu söz çok önemlidir ve devamlı olarak Gerçekliliğini korumaktadır. Bu kursun verilmesinde emeğini esirgemeyen Gökhan beye çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toroslar-Durmuş Ali Toksoy İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu:” Eğitimi Programı genel amacı olan anne, baba ve çocuk ilişkisini güçlendirmesinin yanında velilerin sosyalleşmesini, kendilerine güvenlerinin yükselmesini ve okul-aile işbirliğinin artmasını sağlamıştır.

3 oturumda toplam 24 hafta ve en az 72 saat bu çalışmayı uygulayan bir rehber öğretmen olarak şunu çok rahat söyleyebilirim ki, 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı genel amacı olan anne, baba ve çocuk ilişkisini güçlendirmesinin yanında velilerin sosyalleşmesini, kendilerine güvenlerinin yükselmesini ve okul-aile işbirliğinin artmasını sağlamıştır.” diye konuştu. Sertifika dağıtım töreninde bir konuşma yapan kursiyerlerden Gülsüm Günar” Öncelikle bütün müdürlere hoş geldin diyorum saygılar sunuyorum. Kursa ilk başladığımızda çok heyecanlı idik, nasıl bir şey olacak diye merak ediyorduk. Kurs başlayınca hem hocamızla hem de kurs arkadaşlarımız ile çok iyi anlaştık. Çok güzel bir kaynaşma oldu. Hocamız Gökhan beyden Allah razı olsun, o bize çok yardımcı oldu. Bize yardım eden herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sertifika dağıtım töreni, toplu fotoğraf çekimi, verilen ikram ile son buldu.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz