20. Muğla Kültür Şenliği başladı

Muğla Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 20. Kültür Şenliği, yürüyüş ve açılış konuşmalarıyla başladı. Üç...

Muğla Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 20. Kültür Şenliği, yürüyüş ve açılış konuşmalarıyla başladı. Üç gün devam edecek olan ve çok sayıda etkinliğin yer aldığı şenliğin açılış törenine CHP Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, halk oyunları ekipleri, belediye çalışanları ve yurtdışından gelen dans ekipleri katıldı.
Şenlik kapsamında resim, heykel, fotoğraf ve ebru sergileri, dans gösterileri ve konserler gibi birçok sanat faaliyetinin yanısıra rahvan at yarışları, trap atış gösterileri, yayla etkinlikleri kapsamında skeçler, halk oyunları ve Yayla Kavun Yarışması ile çocuk etkinlikleri kapsamında toplu sünnet şöleni yer alacak. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Gürün, “Üç gün boyunca dolu dolu geçecek olan şenliğimiz, bu yıl yabancı dans sanatçılarının katılımıyla daha da uluslararası boyuta gelmiştir. Şenlik boyunca hemşehrilerimizle birlikte güzel vakit geçirecek, hep beraber olacağız. Amacımız, barışın ve hoşgörünün başkenti Muğla için çalışıp üremektir. Sanat, bu üretimler içinde desteklemeyi en başat saydığımız alanlardandır.” dedi. Milletvekili Demir ise Karya ve Likya gibi büyük antik uygarlıklara evsahipliği yapmış önemli bir kültür şehrinde böyle bir şenliğin düzenlenmesine katkıda bulunan herkesi kutladı. Demir, bu tür şenliklerin, bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte ilk olarak yerel sanatçılar ve Muğla Belediyesi Kent Orkestrası konser verdi. Daha sonra Osman Osmancıkzade ve ekibi, Türk ve Yunan şarkıları seslendirdi. Son olarak Rodos dans grubu Acgean Dancers, yaklaşık yarım saat halk oyunları gösterisi sundu. Program sonunda Acgean Dancers ve Osmancıkzade'ye, şenliğe katkılarından dolayı çiçek ve plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz