20. Sultan Sekisi Toplantısı Oltu'da Yapıldı

Atatürk Üniversitesi (AÜ) ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından düzenlenen 20. Sultan Sekisi toplantısı, Oltu...

Atatürk Üniversitesi (AÜ) ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından düzenlenen 20. Sultan Sekisi toplantısı, Oltu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Erzum'dan gelen misafirlere Belediye Çay Bahçesi'nde verilen kahvaltı ile başlayan programın ardından dönemin Oltu Hükümeti Başkanı Yusuf Ziya Bey kabri başında anıldı. Mezarlığa gelen çok sayıda kişi Kur'an'ı Kerim okudu ve dualar etti. Daha sonra toplantının yapılacağı Belediye Kültür Evi'ne geçildi. Fotoğraf sergisi gezildikten sonra açılış konuşmaları yapıldı.

Reklam
Reklam

ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, geleneksel olarak toplantılar düzenlediklerini belirterek tarım, turizm, bölgesel kalkınma gibi konuları ele aldıklarını söyledi. Güzel, Oltu'yu ön plana çıkaran en önemli özelliğin Şura Hükümeti olduğunu ifade etti.

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, dönemin insanlarının baş eğmediğini, ellerindeki tüm imkanları sonuna kadar kullandıklarını ve cumhuriyetin temellerinin bu topraklarda atıldığını kaydetti. AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum'un tarihi kimliğini kazanması için çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Kara Fatmalara, Nene Hatun'a tanıklık ettik. Şimdi Şura Hükümeti'ne tanıklık edeceğiz. Millet olarak devlet ve bayrak için her şeyi nasıl feda ettiğimiz görüyoruz. Toplantının tarihi yeniden canlandırması adına verimli geçmesini diliyorum." diye konuştu.

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Sultan Sekisi'nde tüm milletin geçmişi olduğunu ve zamanında ataların kurumsal kimlikle çalıştıklarını aktardı. Altıparmak, "Geçmişimizle gurur duyuyoruz. O insanların o dönemde nasıl bir ruhla beslendiğini hissediyoruz. Öz kültürümüzü çocuklarımıza aşılamalıyız. Çünkü yine bir tehlike olursa aynı o dönem gibi şahlanmalıyız." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Doç. Dr. Erdal Aydoğan ve Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu bir panel verdi.

"TARİHİMİZİN HER SAYFASI İLE YÜZLEŞMEYE HAZIRIZ"

Panel Başkanı Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, "Türkiye tarihine baksın." diyenlere şu cevabı verdi: "Tarihimizin her sayfası ile yüzleşmeye hazırız. Biz bu tarihle gurur duyuyoruz. Ne kadar gurur duysak da azdır. Burada Müslümanlara yönelik katliamlar önlendi. Elbette biz de soykırımı bir insanlık ayıbı olarak görüyoruz. Genç diplomatlarımız alçakça şehit edildi. Bölge insanı kendi imkanlarıyla hükümet kurdu ve mücadele verdi."

Kürkçüoğlu'nun ardından konuşan Doç. Dr.Erdal Aydoğan, Oltu'nun stratejik konumundan dolayı merkezi işgal yeri olarak görüldüğünü ifade etti. Panelden sonra şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Program akşam TRT sanatçıları tarafından verilecek konserle sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: