20 Temmuz Barış Ve Özgürlük Bayramı

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeni ile Kıbrıs Kültür...

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeni ile Kıbrıs Kültür Derneği Antalya Şubesine eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başkanı Rauf Denktaş’ın büstünü hediye etti.

Kıbrıs Kültür Derneği Antalya Şubesi’nde Kıbrıslı Türklerle buluşan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen burada bir konuşma yaparak soykırımın yaşandığı o yılları anımsamak dahi istemediğini söyledi. 20 Temmuz Barış Harekatı ile ilgili bir diplomatik hareket yapıldığını kaydeden Başkan Evcilmen, “Yapılmasaydı Türk halkı son yaşayanına kadar herkes katledilirdi. 38 yıl geride kaldı. Geçmişi yeniden sorgulayabilecek ne zamana ne de mekana sahibiz. Hiçbir zaman 1974 yılı 20 Temmuz’u bir savaş değildi, barış harekatıydı. Rum halkına da, Türk halkına da barış getirilmişti” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kıbrıs Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Hüseyin Laptal’a eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büstünü hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: