20 Yaş Erkekler Avrupa Şampiyonası

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek 20 Yaş Erkekler Avrupa Şampiyonası, 5-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında Ankara...

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilecek 20 Yaş Erkekler Avrupa Şampiyonası, 5-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında Ankara ve Eskişehir’de düzenlenecek.

20 Yaş Erkekler Avrupa Şampiyonası başlıyor. 4 grupta toplam 16 takım şampiyonluğa ulaşmak için mücadele edecek. Birbirinden güçlü takımların mücadele edeceği şampiyona Ankara ve Eskişehir’de ortaklaşa düzenlenecek. A ve B grubu maçları Eskişehir Anadolu Üniversitesi BESYO, C ve D grubu maçları ise Ankara Arena Spor Salonu’nda oynanacak. Genç Milli Takımı, A grubunda İspanya, Norveç ve Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek.

Reklam
Reklam

İlk kez 1996 yılında yapılan şampiyonada Danimarka’nın (1996,1998, 2008, 2010) 4 kez şampiyonluğu bulunuyor. 2004 ve 2006 yıllarında kupaya uzanan Almanya’nın yanı sıra Yugoslavya ve Polonya’nın birer şampiyonluğu bulunuyor. Polonya 2002 yılında ev sahipliği şampiyonayı kazanan tek takım özelliğini taşıyor.

A GRUBU

Türkiye, İspanya, Norveç, Çek Cumhuriyeti

B GRUBU

Hırvatistan, Polonya, Portekiz, Rusya

C GRUBU

Danimarka, İsveç, İzlanda, İsviçre

D GRUBU

Almanya, Fransa, Sırbistan, Slovenya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: