Batmanlı 1 çocuk annesi 20 yaşındaki Fehime Omğan, normal gebelikle 3'ü kız, 1'i erkek dördüz bebek dünyaya getirdi.
Anne Omğan, Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesinde Kadın Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yalınkaya tarafından gerçekleştirilen başarılı sezaryenle ağırlıkları 1 kilo 900 gram ile 2 kilo 300 gram arasında değişen 3'ü kız, 1'i erkek 4 bebek dünyaya getirdi.
Bu sırada DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ameliyathanesinde görevli çok sayıda personel de nadir görüldüğü belirtilen bu doğum olayını meraklı gözlerle izledi. "Dördüzlerin sağlıklı dünyaya geldiği" haberi personel arasında sevinçle karşılanırken, çok sayıda hastane çalışanı bebeklerin kaldığı odaya gelerek dördüzleri izledi.
BABA İŞSİZ
Ameliyathane kapısında doğumun gerçekleşmesini heyecanla bekleyen baba Mehmet Omğan, AA muhabirine, Batman'ın merkeze bağlı Binatlı köyünde yaşadıklarını ve hiçbir gelirinin olmadığını söyledi.
Dört bebeğininde de sağlıklı dünyaya gelmesine sevindiğini kaydeden baba Omğan, "işsizim, onları nasıl besleyeceğimi bilemiyorum, çünkü maddi gücüm yok. Evde bir çocuğum daha var. Hayırseverler çocukların bakımı ve beslenmesinde bize yardımcı olursa çok mutlu oluruz" dedi.
Anne Fehime Omğan da mutlu olduğunu söyledi.
"ÇOK NADİR BİR OLAY"
Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Yalınkaya, gebeliğin dördüncü ayında dördüz bebekleri fark ettiklerini ve o günden itibaren anneyi yakın takibe aldıklarını belirtti.
Sezaryenle yapılan ameliyatın çok rahat geçtiğini kaydeden Doç. Dr. Yalınkaya, "ameliyatta hiçbir olumsuz durum olmadı. Bebekler çok sağlıklı" dedi. Doç. Dr. Yalınkaya, bu tür doğum olaylarıyla çok nadir karşılaşıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Gebelik, tüp bebek uygulamasıyla değil normal bir gebeliktir. Önemli olan tarafı da budur. Tüp bebek uygulamasında çoğul gebelik oluşabiliyor. Böylesi normal gebeliklerde dördüz dünyaya getirmek çok nadir bir doğum olayı. Bu tür doğum olayı Türkiye'de milyonda bir olasılıktır. Ancak babanın işsiz olması ve hiçbir gelirinin olmaması bizleri üzmüştür. Çünkü bu bebeklerin beslenmesi ve bakımı bir hayli zor. Umarım bazı kuruluş ve hayırseverler aileye destek olur."