20 Yataklı Tedavi Merkezi Alkol Ve Madde Bağımlılarına Yetmedi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, 2008 yılından bu yana Antalya’da Akdeniz...

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş, 2008 yılından bu yana Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (AMBAUM) ayakta ve yatarak tedavi gören kişi sayısının 4 bin 666 olduğunu açıkladı. 20 yataklı merkezin mücadelede yetersiz kaldığını kaydeden Taş, Antalya’ya 100 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) kurulması gerektiğini, bunun için yardım hesabı oluşturulduğunu söyledi.

Yeşilay Haftası nedeniyle açıklama yapan Erdoğan Taş, Antalya’da alkol ve madde bağımlılarına tedavi hizmeti verilen tek yerin AMBAUM olduğunu belirtti. 2008 yılından bu yana AMBAUM’da ayakta ve yatarak tedavi için başvuran kişilerin toplam sayısının 10 bin civarında olduğunu ifade eden Taş, “Mükerrer kayıtlar çıkarıldığında ayaktan tedavi sayısı 3 bin 918, yatarak tedavi 748 ve toplam sayı 4 bin 666’dır.” dedi. Yatak kapasitesi 20 olan AMBAUM’un, yataklarının 14’ünün alkol, 6’sının ise uyuşturucu bağımlılarına ayrılmış durumda olduğunu anlatan Taş, yazılı açıklamasında, “Tedavi olmak isteyen bağımlılar sıraya alınmakta ve acil olanlar bölge hastanesi Manisa AMATEM’e gönderilmektedir. Antalya’da madde bağımlılarını tedavi eden tek kurumun AMBAUM olması, ihtiyacı karşılamakta zorlanmasını beraberinde getirirken, tedavi sonrası kişileri rehabilite edecek bir merkezin olmaması da, kişilerin uyuşturucudan kurtulmak isterken tekrar maddeye başlamalarına sebebiyet vermektedir. Çözüm olarak, Antalya’da bulunan madde bağımlısı epidemisi ve mevcut durum paralelinde en az 100 yataklı bir AMATEM kurulması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yeşilay Haftası nedeniyle de Antalya Valiliği öncülüğünde şehre AMATEM kazandırılması için yardım hesabı oluşturulduğunu açıklayan Taş, hayırseverlerin desteğini beklediklerini dile getirdi. Antalya AMATEM yardım hesabı bilgileri şu şekilde: Halk Bankası Antalya Yeni Toptancı Hali Şubesi, IBAN: TR30 0001 2009 5830 0001 0131 15 ve 583 – 01013115 numaralı hesap.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz