20 Yılda 35 Bin Uçak Satılacak

– AVRUPALI uçak imalatçısı Airbus’ın 2017-2036 Küresel Tahmin Raporu’na göre, önümüzdeki 20 yılda 5,6 trilyon dolar değerinde 35 bin yeni

– AVRUPALI uçak imalatçısı Airbus’ın 2017-2036 Küresel Tahmin Raporu’na göre, önümüzdeki 20 yılda 5,6 trilyon dolar değerinde 35 bin yeni yolcu uçak imal edilecek. 20 yıllık tahminleri içeren raporda, 100 koltuk üzerindeki yolcu uçağı sayısının yılda ortalama yüzde 4,4 artışla 40 binin üzerinde olması bekleniyor.

2036 yılına kadarki dönemde, imal edilecke uçakların 34 bin 170 adeti yolcu, 730 adeti de kargo uçağı olacak. Filonun yüzde 70’ini tek koridorlu olarak adlandırılan kısa ve orta menzildeki uçaklar oluşturacak. Havayolları sipariş vereceği 35 bin uçağın yüzde 60’ını büyüme amaçlı, yüzde 40’ını da yakıt verimliliğini artırmak için yenileme amaçlı alacak.

Reklam
Reklam

Hava trafiğinde Çin, Hindistan, Asya ve Latin Amerika gibi gelişmekte olan pazarlarda yıllık yüzde 6,4, Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’da da yüzde 3,2 büyüme bekleniyor.

530 BİN PİLOTA İHTİYAÇ VAR

Ticari filoların önümüzdeki 20 yıl içinde ikiye katlanması ile 530 bin yeni pilot ve 550 bin teknisyene ihtiyaç duyulacak. Büyüme ile birlikte yeni eğitim merkezleri açılacak. Mevcutların da kapasiteleri de yükseltilecek.

Airbus COO’su John Leahy, “Hava taşımacılığı, ani şoklara karşı oldukça dayanıklıdır ve her 15 yılda bir ikiye katlanır. Asya Pasifik, büyümede liderliğini sürdürüyor ve Çin dünyanın en büyük pazarı haline gelecek. Harcanabilir gelirler artıyor ve gelişmekte olan ülkelerde hava yolculuğunu tercih eden insanların sayısı bugün ile 2036 yılları arasında yaklaşık üç kat artacak” dedi.

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: