20. yılını kutlayan OPET, liderliğe oynuyor

2011 yılında 14,9 milyar TL ciroya ulaşan OPET, yoğun rekabetin yaşandığı akaryakıt dağıtım sektöründe büyük oyuncular arasında pazar payını artıran tek şirket oldu.

OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioğlu ile OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, akaryakıt dağıtım sektörü ve OPET’in 2011 yılını değerlendirerek, 2012 yılı hedeflerini anlattılar.

OPET Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, 2011 yılında akaryakıt dağıtım sektörünün küresel dalgalanmalarına rağmen OPET’in istikrarlı bir yıl geçirdiğini ve her geçen gün toplam kalite ve hizmette mükemmellik anlamında önemli adımlar attıklarını söyledi. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, EPDK uygulamalarına başarılı bir uyum performansı gösterdiklerini söyleyen Öztürk, akaryakıt sektörünün gerektiği gibi kayda alınması ile sektörün daha hızla büyüyeceğine ve bu durumun ülke ekonomisine olumlu etki yapacağına dikkat çekti. OPET’in kuruluşunun 20., Koç Grubu ile ortaklığın 10. yılı olması nedeniyle 2012 yılının kendileri için önem taşıdığını söyleyen Öztürk, OPET’in sektörün en farklı markası olduğuna dikkat çekerek, 2011 yılında yakalanan başarıların artarak devam edeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioğlu, ülkemizin rafinaj kapasitesinin tamamını elinde bulunduran ve akaryakıt ürünlerinde pazar payını sürekli artıran Koç Topluluğu enerji şirketleri içinde OPET’in çok önemli bir yeri olduğuna değinerek, Koç Topluluğunun enerjide lider pozisyonda olduğunu vurguladı. OPET ile 10 yaşına giren ortaklıklarındaki uyuma dikkat çeken Memioğlu, bu performansın hem şirket gelişimi hem de müşteri memnuniyetindeki liderliği getirmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, 2011 yılını değerlendirirken, “OPET için yeni başarılara imza attığımız bir yıl oldu” dedi. Şirketin son yıllardaki istikrarlı büyümesini 2011 yılında da devam ettiğini belirten OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, yoğun rekabetin yaşandığı akaryakıt dağıtım sektöründe büyük oyuncular arasında pazar payını artıran tek şirketin OPET olduğunun altını çizdi ve 2012 yılında da piyasa büyümesinin üzerinde büyüyerek pazar payını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Cüneyt Ağca, 2011 yılında Türkiye’de benzin tüketiminin 2010 yılına göre yüzde 9,1, siyah ürünlerde ise yüzde 3,3 azaldığını; motorinde ise yüzde 2,3 artış gerçekleştiğini söyledi. OPET’in, 2011 yılı başında benzin ve motorinden oluşan beyaz ürünlerde piyasanın üçüncüsü, siyah ürünlerde ise ikincisi olduğunu belirten Cüneyt Ağca, yılın ikinci yarısında toplam beyaz ürünlerde de ikinci sıraya oturduklarını açıkladı. “2011 yılında beyaz ürün pazar payımız %19’a yaklaştı ve ciromuz 14 milyar 948 bin TL olarak gerçekleşti” diyen Ağca, 2012 yılı için ciroda 15 milyar TL’nin üzerine çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Cüneyt Ağca, “2012 yılında 20.kuruluş yılımız nedeni ile tüketicilerimizle paylaşacağımız çeşitli kutlama aktivitelerimiz olacak ”dedi.

İş dünyasının yakından takip ettiği Capital dergisi tarafından düzenlenen Türkiye’nin 500 özel şirketi sıralamasında 2010 yılı cirosuna göre (10.6 milyar TL) dördüncü büyük özel şirket olan OPET, bir diğer önemli ekonomi yayını olan Fortune dergisi tarafından yapılan ve kamu şirketlerinin de dahil edildiği “Fortune 500” sıralamasında ise yine 2010 yılı cirosu ile yedinci sırada yer aldı.

Reklam
Reklam

Depolama kapasitesi ile sektörde birinci
Depolama kapasitesinde sektörde birinciliği koruyan OPET’in 1 milyon metreküpün üzerinde kapasite ile Marmaraereğlisi, Mersin, Kocaeli, İzmir, Giresun ve Antalya’da terminalleri bulunuyor. OPET, 780 bin metreküp kapasiteli Marmara Terminali’nin kendi ihtiyacı dışında kalan bölümlerini uluslararası akaryakıt ticareti yapan yabancı şirketlere kiralıyor.
Sektörün, satışı en yüksek bayisine sahip

Şu anda 885 OPET, 394 SUNPET markası ile toplam 1279 istasyonla hizmet veren OPET ayrıca Maslak istasyonu ile sektörün satışı en yüksek bayisine de sahip.

OPET Ultra Force: Yeni nesil yakıt
OPET 2011 yılı içinde piyasaya çıkardığı “Ultra Force ” ürünü ile yüksek performans, düşük tüketim, tasarruf sağlama ve çevreci olma gibi akaryakıttan beklenen bütün özellikleri tek bir üründe topladı. OPET Ultra Force, içeriğinde bulunan katık sayesinde, araca üstün performans sağlıyor, tasarruf odaklı ve çevre dostu.

Dünyanın en büyüğü ile birleşti
Dünyanın en büyük bağımsız madeni yağ üreticisi Almanya merkezli Fuchs Petrolub AG ile 2005 yılında yaptığı ortaklığı genişletme kararı alan OPET, 2011 yılı sonunda Opet Fuchs Madeni Yağ Şirketi’nin, Opet Petrolcülük’ün madeni yağ iş biriminin tamamını devralması ile, faaliyetini otomotiv yağları da dahil olmak üzere, madeni yağ sektörünün stratejik öneme sahip ve katma değeri yüksek ürünlerinin de yer aldığı tüm alanlarına taşıdı.

Reklam
Reklam

Opet Fuchs’un, İzmir Aliağa’da inşaatına başlanmış olan ve tek vardiyada 50 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak yeni tesisinde, otomotiv yağları da dahil olmak üzere bütün madeni yağların üretimi yapılacak.

THY ile stratejik işbirliği
OPET Petrolcülük A.Ş. ve Türk Hava Yolları A.O.’nın yüzde 50 – yüzde 50 ortaklığıyla, 2009 yılında kurulan THY OPET Havacılık Yakıtları A.Ş. hava araçlarının ihtiyacı olan JET A1 yakıtının ikmal, tedarik ve depolanması ile servisini sağlamaya devam ediyor. Türkiye genelindeki tüm havalimanlarına ilave olarak yurt dışında da yakıt ikmali yapan THY OPET, Türk Hava Yolları’nın yanısıra aralarında Singapur Havayolları, Lufthansa, British Airways, Iberia ve Aeroflot’un da bulunduğu pek çok yerli ve yabancı havayoluna da Türkiye’nin çeşitli havaalanlarında jet yakıtı hizmeti veriyor.

Müşteri memnuniyetinde lider akaryakıt şirketi
KALDER tarafından düzenlenen “Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi”ne göre OPET 2011 yılında da müşteri memnuniyetinde lider akaryakıt şirketi seçildi. Altı yıldır aralıksız olarak müşteri memnuniyetindeki liderliğini koruyan OPET, puanını artırarak 2011 yılında da müşteri memnuniyetinde lider oldu.

Reklam
Reklam

“Kusursuza Yolculuk”
2011 yılı içinde yeni nesil müşteri memnuniyetindeki iddiasını “Kusursuza Yolculuk” sloganı ile duyuran OPET, müşterilerinin aldığı hizmetten memnun kalıp kalmadığını öğrenip, görüş ve yorumlarını kayıt altına alıyor. İlgililerle paylaşılıp raporlanan müşteri geri dönüşleri OPET açısından gelişime açık ve gelişmiş alanları temsil ediyor.

OPET Worldcard
Yapı Kredi ortaklığı ile geliştirilen “OPET Worldcard”, Worldcard’ın tüm özelliklerini içeren, OPET Kart ayrıcalıklarını sunan ve Paro’nun sağladığı faydaları da kapsayan entegre bir kredi kartı… 2011 yılı Ekim ayında tüketicilerin hizmetine sunulan ve kısa sürede 200.000’e yakın bir adede ulaşan “OPET Worldcard”, harcama oranlarına bağlı olarak yapılan akaryakıt veya otogaz alımlarında kullanıcılara yüzde beşe varan oranlarda ekstra puan da kazandırıyor.

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları marka bağlılığını arttırıyor
“Toplum faydasını düşünerek hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizle sektörümüzde fark yaratarak OPET’i her geçen gün bir adım daha ileriye taşıyoruz” diyen OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, “OPET olarak müşteri odaklı kaliteli hizmet anlayışımızın yanı sıra; Temiz Tuvalet, Yeşil Yol, Tarihe Saygı, Örnek Köy gibi sosyal sorumluluk projeleri ile markamızın duruşunu farklılaştırdık. Yaygın, sonuç odaklı ve sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerimiz, markanın benimsenmesine yol açıyor. Tüketicimiz biliyor ki OPET kazandığı paranın belli bir bölümünü toplumun gelişimi ve çevrenin iyileştirilmesi için harcıyor. Sektörümüzdeki büyük şirketler içindeki tek yerli firma olarak bu anlamda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyor olmamız müşterilerimizin gözünde bizim farklı bir konumda olmamızı sağlıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Cüneyt Ağca, OPET’in kuruluşunun 20., Koç ile ortaklığın 10. yılında da toplum faydasına yönelik olarak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.