20 yıllık arkadaşını 600 bin YTL dolandırdı

İSTANBUL (İHA) - Kurdukları paravan şirketler üzerinden yaklaşık 600 bin YTL'lik vurgun yaptıkları iddia edilen 3'ü kadın 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Şebekenin paravan şirketleri bir çorapçı üzerine kurdukları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay, bir tekstil firması yetkililerinin dolandırıcılık olayını fark edip şikayetçi olması üzerine ortaya çıktı. Kendilerini zengin işadamı ve tekstilci olarak tanıtıp bazı firmalarla irtibat kuran şebeke üyelerinin sahte evraklarla üç ayrı paravan şirket kurdukları ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Kendilerini Kuzey Irak'ta iş yapan zengin işadamları olarak tanıtan dolandırıcıların kurdukları paravan şirketleri de bir çorapçı adına gösterdikleri belirlendi. Alımlı ve güzel kadınları da kullanmaktan çekinmeyen şebekenin mal siparişi vermek için özellikle bayanları kullandığı ve 'Gümrük' ve 'Satın Alma Uzmanı' olarak tanıttıkları belirlendi. Kazanılan karşılıklı güvenin ardından şebekenin mal siparişi verdikten sonra dolandırıcılık olayına başladıkları belirtildi.

İlk tespitlere göre 2 firmada bu yöntemle dolandırıldı. Dolandırıcıların tekstil firmasından 600 bin YTL tutarında kumaş satın aldığı, geri ödemesini 12 aya bölen dolandırıcıların firmaya karşılıksız ve sahte çek kestikleri öğrenildi. Kesilen çeklerin karşılıksız ve sahte olduğu bir süre sonra ortaya çıktı. Bunun üzerine firma yetkilileri konuyu polise bildirdi. Yapılan soruşturmanın ardından harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Eminönü'nde operasyon düzenlendi. Genişletilen operasyonda sahte, çalıntı ve karşılıksız çeklerle satın alınan kumaşların bir bölümü Bayrampaşa'da bir depoda saklandığı tespit edildi. Şebekenin kumaşların bir bölümünü de sattığı belirlendi.

Reklam
Reklam

Operasyonda şebeke lideri B.Ö son anda kaçmayı başardı. Ancak şebekenin organizatörlerinden D.I. ile S.Ş.'nin de aralarında bulunduğu 3'ü kadın 15 kişi gözaltına alındı. Zanlılar sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Emniyette haklarında ki suçlamaları kabul etmeyen zanlıların suçu birbirlerine attıkları öğrenildi. Olaylardan haberdar olmadıklarını ileri süren zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen D.I., S.Ş, E.E., Ş.Y,'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari olan şebeke lideri B.Ö.'nün de halen arandığı bildirildi.

Şebeke organizatörlerinden Şenol Y.'nin bir tekstil firmasında satın alma müdürü olan Ahmet K. ile 20 yıllık arkadaş oldukları ortaya çıktı. Dolandırıcılık olayı öncesinde ilk irtibatın karşılıklı güvene dayalı geliştiğini tespit eden polis, Ahmet K.'nin 20 yıllık arkadaşı Şenol Y. tarafından dolandırıldığını belirledi.

Yetkililer, yapılan vurgun boyutunun dolandırılan diğer şirketlerin de ortaya çıkarılmasıyla daha da büyüyebileceğine dikkat çekti.

Reklam
Reklam