200 Deve, Cami Yapımı Için Güreşti

Bodrum'da geleneksel olarak düzenlenen ve 200 devenin güreştiği festivalde elde edilen gelir, cami yapımında kullanılacak.

Bodrum'da geleneksel olarak düzenlenen ve 200 devenin güreştiği festivalde elde edilen gelir, cami yapımında kullanılacak.

Bodrum ilçesine bağlı Ortakent beldesinde 20. Deve Güreşleri Festivali düzenlendi.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 200 devenin katıldığı ve kıran kırana geçen güreşleri Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ile çok sayıda kişi izledi.

Reklam
Reklam

Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, güreşlerden yaklaşık 30 bin lira gelir elde edileceğini ve bu gelirin, beldeye yapımı devam eden cami için kullanılacağını söyledi.

Arenadaki güreşler sırasında develerin mücadelesi kadar deve sahiplerinin tezahüratları da renkli görüntülere sahne oldu.

Muhabir: Ali Ballı / Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: