200 engelli İş-Kur sayesinde evine ekmek götürüyor

Samsun il genelinde bulunan yaklaşık 140 bin engelli arasında bulunan ve çalışmak isteyenlere kurslar düzenleyen...

Samsun il genelinde bulunan yaklaşık 140 bin engelli arasında bulunan ve çalışmak isteyenlere kurslar düzenleyen İş-Kur Bölge Müdürlüğü yaklaşık 200 kişiyi iş sahibi yaptı.
Kurumlarına yaklaşık 2 bin engellinin iş işin başvuru yaptığını kaydeden Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Tahsin Bayar, bu kişilere önce mesleki kurslar düzenledikleri ve sonrasında yüzde 10’unu işe yerleştirdiklerini söyledi.
Başta bilgisayar olmak üzere valilik ve Karadeniz Engelliler Federasyonu ile birlikte 5 ayrı dalda kurslar düzenlediklerini belirten Bayar, “Masörlük, masaj, seramik sanatı, muhasebe gibi alanlarda yetişen engellilerden yüzde 70’i iş sahibi oldu. 2011 yılı itibari ile bize iş için başvuru yapan 654 engelli oldu. Kayıtlı işsiz sayısı ise bin 219’u erkek, 687’si kadın olmak üzere toplam bin 906 kişi.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz