200 yıllık tarihi bina kül oldu

İZMİT (İHA) - İzmit'in Sırrıpaşa Caddesi Hacı Hasan Mahallesi Yeniçeşme Sokak'ta bulunan 200 yıllık Sırrı Paşa Konağı çıkan yangında kül oldu. İzmit Mutasarrıfı Sırrı Paşa tarafından 19. yüzyılda yapılan ve iç duvarlarında antik heykel ve mimari parçalar bulunan konakta çıkan yangının sarhoşlardan kaynaklandığı öğrenilirken, ihbarı alır almaz olay yerine giden İzmit Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına almayı başardı. Önce kontrol altına alınan yangın, binanın ahşap olması nedeniyle yeniden alevlenerek büyüdü.

Reklam
Reklam

Yolların dik ve dar olması ve binanın da çökme tehlikesi nedeniyle, itfaiye ekipleri çalışmaları güçlükle sürdürdü. Yangın sabaha karşı saat 07:00'de tamamen kontrol altına alındı.

Yanan asırlık Sırrı Paşa Konağı'nın sahibi olduğu öğrenilen İrfan Çepni'nin binayı uzun süredir kullanmadığı, kiralamak isteyen belediye yetkililerine de olumsuz cevap verdiği öğrenildi.

Mahallede bulunan vatandaşlar ise binanın mekansızlar tarafından kullanıldığını ifade ederek, "Konağa sürekli sorhoşlar girip çıkıyordu. Esrar içenler, bali çekenler, fuhuş yapanlar binaya geliyorlardı. Yangından öncede binada 4 kişinin alkol aldığını ve yangın çıktıktan sonra bu kişilerin kaçtığını görenler var" diye konuştular.