2000'den Beri Avrupa Liglerinin En Pahalı 15 Transferi

Evet, Arda Turan listeyi 41 Milyon Euro ile yerle bir etmiş durumda :)

  1. Ronaldo (30 Milyon Euro)

90'ları ve 2000'leri yaşamış futbolseverlerin orjinal Ronaldo'su; 30 Milyon Euro'luk transfer ücreti ile listemizde 15. sırada yer almakta.

Brezilyalı efsane, yıllar süren sakatlıklarla boğuştuğu İtalyan devi Inter Milan'dan dünya devi Real Madrid'e 2002 yılında tam 30 Milyon Euro'ya transfer olmuştu. 14. Rui Costa (30 Milyon Euro)

Facebook'taki timeline mantığı ile hatırlatalım:

Reklam
Reklam

*Galatasaray 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kazandı.
*Kupa kazanan kadronun başındaki Fatih Terim, 2000-2001 sezonunda İtalyan ekibi Fiorentina'nın başına geçti.
*Fiorentina ile oldukça başarılı bir sezon geçirmesinin ardından Fatih Terim, 2001 yılında İtalya'nın en büyük kulüplerinden biri olan AC Milan'ın başına getirildi.
Büyük umutlarla AC Milan'ın başına getirilen Fatih Terim'in, Fiorentina'daki maestrosu Portekizli Rui Costa'yı AC Milan'a transfer ettirmesi hiç de zor olmadı.

Üstelik 30 Milyon Euro'ya...13. Hernan Crespo (35.5 Milyon Euro)

Arjantin tarihinin efsane forvetlerinden olan Hernan Crespo, bir yandan da futbol tarihinin en pahalı transferlerinden birinin aktörü.

Parma'daki harika performansı ile tüm kulüplerin dikkatini çeken Hernan Crespo, 2000 yılında bir miktar para, Almeyda ve Sergio Conçeçaio karşılığında Lazio'ya transfer oldu. Transfer ücretinin tam miktarı tam olarak açıklanmasa da, ödenen ücret ve iki yıldız futbolcunun bonservis bedellerinin toplamda 35.50 ila 40 Milyon Euro olduğu tahmin ediliyor. 12. Luis Figo (37 Milyon Euro)

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kanat oyuncularından biri olarak kabul edilen Luis Figo, 2000 yılında gerçekleşen bu transferi ile Barcelona taraftarlarını oldukça kızdırmıştı.

Reklam
Reklam

Kontratında yer alan ''37 Milyon Euro'yu ödeyen Figo'yu alır'' maddesini değerlendiren Real Madrid, efsane Portekizli'yi Barcelona'nın elinden koparmıştı... 11. Arda Turan (41 Milyon Euro)

Evet, biz de hala şaşkınlığımızı gizleyemiyor; aklımıza geldikçe gülümsüyoruz.

Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli futbolculardan olan Arda Turan, geçtiğimiz günlerde başarıdan başarıya koştuğu Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer oldu. Üstelik Luis Figo ve Ronaldo gibi futbol efsanelerinden çok daha pahalı bir transfer ücretine!

Atletico'da 10 numaralı formayı harika bir performansla taşıyan gururumuzun, Messi'nin 10 numara olduğu Barcelona'da hangi formayı giyeceği hala merak konusu :) 10. Mesut Özil (42.4 Milyon Euro)

Son iki maddedir gururlanmayı alışkanlık edinmiş durumdayız...

Almanya'da doğup büyüyen, en doğal hakkı olarak Almanya Milli Takımı'nda oynamayı seçen Türk asıllı oyuncu Mesut Özil, 2013 yılında Real Madrid'den İngiliz efsanesi Arsenal'e tam 42.4 Milyon Euro'ya transfer olmuştu.

Reklam
Reklam

Şu ana kadar Arsenal'de harika bir performans sergilemeyen Mesut, yine de 2014 yılında Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nı kazanmayı bildi. 9. Zinedine Zidane (46 Milyon Euro)

Listemizde 9. sırada yer alsa bile, kalbimizde her zaman 1. sırada yer alacak olan (hatta Materazzi'ye kafa atması konusunu bile anlayışla karşılayabildiğimiz) Fas asıllı Fransız efsane...

Şampiyonlar Ligi'nde Leverkusen'e attığı voleyi ezbere hatırladığımız, 98 Dünya Kupası'nda Brezilya'yı yerle bir eden Zinedine Zidane, 2001 yılında Juventus'tan Real Madrid'e 46 Milyon Euro'ya transfer olmuştu. 8. Fernando Torres (50 Milyon Euro)

Torres harika bir futbolcu, tartışılmaz. Hatta Türkiye'ye gelse tuttuğu takımı değiştirecek insanlar tanıyoruz. Ama tüm bunlar, Fernando Torres'in Premier Lig tarihinde yapılmış en kötü transfer seçimi olduğunu değiştirmiyor...

2011 yılında Liverpool'dan Chelsea'ye tam 50 Milyon Euro'ya transfer olan Torres, 110 maçta yalnızca 18 gol atarak Liverpool'daki 102 maçta 65 gollük performansının çok gerisinde kaldı... AC Milan'a ve Atletico Madrid'e kiralandı, ama oralarda da edemedi. 7. Radamel Falcao (51 Milyon Euro)

Listemizin 7. sırasında başka bir edemeyen ile karşı karşıyayız.

Reklam
Reklam

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone'nin, en az geçmişindeki büyük futbolculuk tecrübeleri kadar iyi bir hoca olduğunun canlı kanıtı Falcao, 2011 yılında Atletico Madrid'den AC Monaco'ya transfer oldu.

İlk sezonunda 20 maçta 11 gollük bir performans sergileyen Falcao, önce sakatlıklarla boğuştu; sonra Manchester United'a kiralık olarak yollandı.

Bu sezon da Chelsea'de kiralık oynayacak. Hayırlısı...6. Kaka (56 Milyon Euro)

İlginç bir adam bu Kaka. Ailesi, diğer Brezilyalı yıldızların aksine Brezilya'nın en varlıklı ailelerinden biri. Ve 2009 yılına kadar oynadığı İtalya'da Kaka, gerçekten de kaka anlamına geliyor :) Ve bu yanlış anlaşılmayla ilgili tüm çirkin şakalara rağmen, kendisi dönemin en büyük futbolcuları arasında gösterilmekteydi.

Real Madrid, bu modaya kapıldı ve Kaka için AC Milan'a 2009'da tam 56 Milyon Euro ödedi. Real Madrid'de de fena sezonlar geçirmeyen Kaka, bu dev kulüpte yer bulabilmek için 'fena değil'den fazlasını yapması gerektiğini 2015 yılında anladı.

Reklam
Reklam

Şu anda Amerika Futbol Ligi'nde Orlando'da oynamakta... 5. Angel Di Maria (59.7 Milyon Euro)

2010-2014 yılları arasında Real Madrid'de harika sezonlar geçiren genç Arjantinli, 2014 yılında çok çok yüksek bir transfer ücreti karşılığında İngiltere'ye gitti.

Real Madrid'in sözleşmesine koyduğu ''59.7 Milyon Euro'yu getiren Di Maria'yı kapar'' maddesinden yararlanan Manchester United, henüz tam karşılığını alamasa da, bizce harika bir transfer yaptı.

Bu sene Di Maria Manchester United'da yardıracak, güvenimiz tam.4. Zlatan Ibrahimovic (40 Milyon Euro + Samuel Eto'o)

Bu yaz ''Galatasaray'a geliyor!'' haberleriyle coştuğumuz, haberler boş çıkınca da bir miktar üzüldüğümüz; son yılların en büyük forveti Zlatan İbrahimovic listemizde 4. sırada.

Yıldız futbolcu 40 Milyon Euro + Samuel Eto'o (efsane forvetin şu anda hangi takımda olduğunu hatırlatmamıza gerek var mı? :) ), 2009'da Inter Milan'dan Barcelona'ya transfer oldu. Sonra da PSG'ye... 3. James Rodriguez (63 Milyon Euro)

1991 doğumlu Kolombiyalı, Real Madrid'de sergilediği performansla listemizin üçüncü sırasında yer almayı ne kadar çok hakettiğini çoktan kanıtladı.

Reklam
Reklam

2014 yılında AC Monaco'dan Real Madrid'e transfer olan genç futbolcu, yalnızca 25 maçta görev almasına ve orta sahada oynamasına rağmen tam 12 gol atarak gelecek yıllarda bir futbol efsanesine dönüşeceği yönünde büyük umut vadetti. 2. Luis Suarez (75 Milyon Euro)

Bu oyuncuya ödenen bonservis ücreti karşısında affınıza sığınarak kabalaşıyoruz ve ''OHA!'' diyoruz.

2014 Dünya Kupası'nda rakibini ısırmasının hemen ardından

Liverpool'dan Barcelona'ya transfer olan Luis Suarez, şimdilik kimseyi ısırmadı. Ama Yunanistan yıllık milli geliri kadar parayı Liverpool kasasına soktu :) 1. Cristiano Ronaldo (80 Milyon Euro)

Portekizli, 2009'a kadar Manchester United'ın en iyi oyuncusuydu. 2009 yılında Real Madrid'e transfer oldu ve Messi ile birlikte dünyanın en iyi iki oyuncusundan biri oldu.

80 Milyon Euro Cristiano Ronaldo'ya verilmez de kime verilir?ABARTI: Gareth Bale (86 Milyon Euro)

2013 yılında Tottenham'dan Real Madrid'e transfer oldu. Harika bir futbolcu.
Ama yine de bu bonservis nedir arkadaş...

Reklam
Reklam