"2003, turizmin altın yılı olacak"

MÜNİH (İHA) - Almanya'nın Münih kentinde turizm acentalarıyla temaslarda bulunan Turizm Bakanı Güldal Akşit, 2003 yılının turizmde altın yıl olacağını söyledi.

Münih kentindeki seyahat acentaları ile görüş alışverişinde bulunan Bakan Güldal Akşit, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine, yeni projeleri hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin tam anlamıyla tanıtılmadığını vurgulayan Bakan Akşit, tanıtıma büyük destek verileceğini söyledi. Bakan, "2002 yılında Türkiye'nin tanıtılmasına destek çıktık. 2003 yılında da yüzde 25 katkı sağlamaya devam edeceğiz. Dünyada geçen yıl turizmde bir gerileme görüldü. Ancak Türkiye'nin turizm gelirleri yüzde 11.4 oranında arttı" dedi.

Reklam
Reklam

2001 yılında terörün, bu yıl da Afganistan'ın Türkiye turizmini etkilediğini ifade eden Bakan Güldal Akşit, her zorluğa rağmen Türkiye'nin yine 1 numara kaldığını savundu. 2003 yılında Irak operasyonunun başlamasının turizm açısından büyük engel olabileceğini kaydeden Akşit, "Türkiye güçlü ve azimlidir. Bu yüzden herkese sığınma devleti olmuştur. İnsanlar kendilerini Türkiye'de güvende buluyorlar" diye konuştu.