"2007 hac için 70 bin kontenjan ayrıldı"

ANKARA (İHA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 2007 yılı Hac organizasyonu için Türkiye'ye 70 bin kontenjan ayrıldığını ve bu kontenjanın sırada bekleyen 190 bin hacı adayına tahsis edileceğini söyledi. Bardakoğlu, şehit ailelerine öncelik tanınarak, bin kişilik bir kontenjan ayrıldığını belirtti.

Bardakoğlu, 2007 yılı hac sezonunun açılışı nedeniyle hac organizasyonu ve Diyanet'in yürüttüğü diğer çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasının ilk bölümünde Ortadoğu'da yaşanan olaylara değinen Bardakoğlu, bölgede barışın bir an evvel sağlanması, acının ve gözyaşının dinmesi temennisinde bulundu. Bölgedeki insanların tahliye edilmesinin bir başarı olmadığını, asıl başarının bu acıyı ve gözyaşını dindirmek olduğunu belirten Bardakoğlu, İsrailli din adamlarının yaptıkları açıklamalara da tepki gösterdi. Amaçlarını, gücü yetenlerin bir defa hacca gitmesi, hacı adaylarının eşleriyle birlikte hacca gitmesi ve hacı adaylarının müstakil odalarda ve yemekli bir şekilde hac görevini ifa etmesi şeklinde sıralayan Bardakoğlu, yemekli hac organizasyonu sayesinde bayanların hac ibadetine tam katılımını sağlamayı da amaçladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Bardakoğlu, 2007 hac sezonunda Türkiye'ye 70 bin kontenjan ayrıldığını, bu kontenjanların kayıtlı bulunan 190 bin hacı adayına tahsis edileceğini bildirdi. Bardakoğlu, şehit ailelerine de hac ibadetinde öncelik tanınacağını ve bu kapsamda bin kişilik bir kontenjanın şehit ailelerine tahsis edileceğini söyledi. Kesin kayıtların 7-18 Ağustos 2006 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine yapılacağını belirten Bardakoğlu, kayıt işlemlerinden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini söyledi. Hac organizasyonunda uygulanacak tipler ve fiyatlar hakkında da bilgi veren Bardakoğlu, normal yemekli tipin 2 bin 100 Euro, müstakil odalı tiplerin ise 2 bin 850-3 bin 500 Euro arasında olduğunu bildirdi. Bardakoğlu, otel tiplerinin ise 3 bin 700-4 bin 100 Euro arasında olduğunu bildirdi.