"2007 seçim yılı olacak"

İSTANBUL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, 21. asra damgasını vuracağını ifade eden Erdoğan, 2007 yılının, seçim yılı olacağını söyledi.

Kurban Bayramı'nı İstanbul'da geçiren Başbakan Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Feshane'de gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katıldı.

Sözlerine, tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak başlayan Erdoğan, 2007 yılının da tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, geride bırakılan 2006 yılı boyunca dünyada olumlu, olumsuz gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek, "Saddam infaz edildi.

Reklam
Reklam

Irak'ta her gün onlarca Müslüman'ın ölümünün devam ettiği günler oldu. Bayram olması, maalesef Irak'taki ölümleri durdurmuyor. Ortadoğu'da yaşanan olumsuz gelişmeler yanında hamdolsun bizim ülkemizde şu anda esen barış ve sevgi rüzgarları var. Buna gölge düşürme gayretleri var. Bütün bunlara rağmen biz yolumuza emin adımlarla, kararlılıkla devam ediyoruz" dedi. Türkiye'nin, 21. asra damgasını vuracağını ifade eden Erdoğan, 2007 yılının, seçim yılı olacağını söyledi.

Erdoğan, seçim yılına girerken çeşitli çevrelerden gelen eleştiriler olduğuna dikkat çekerek, "Bizler bu seçim yılında yeni projelerimizi açıkladığımızda inanıyorum ki belli kesimler rahatsız olurken, AK Parti iktidarına güvenini yenilemeye hazırlanan milletimiz de bizlerle beraber bu yolculukta çok daha kararlı bir şekilde yola devam edecektir.

Burada teşkilatımıza düşen önemli görevler var. Bir çok şeyler söylenebilir. Bizim ahlak değerlerimize uymayan şeyler konuşulabilir. Biz bunları hiçbir zaman aşmayacak, tam aksine biz o çizginin içerisinde, o ahlak değerlerinin içerisinde, o edep, adap denilen çerçeve içinde yolumuza devam edeceğiz. Şunu biliyoruz ki, pislik pislikle temizlenmez. Sabır bizim en önemli zenginliğimiz ve değerimiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kapitalist mantığın, insan oğlunu sadece midesiyle düşünen bir hale getirdiğini belirten Erdoğan, geçici değil, kalıcı olmanın önemine değindi. Erdoğan, muhalefet partisi CHP'yi eleştirerek, "Bu ülkenin yıllanmışı durumunda olan bir CHP var. CHP'liler 'Cumhuriyeti biz kurduk' diyorlar, sevsinler seni. Nasıl kuruyorsun cumhuriyeti ya.

Cumhuriyet bir kişinin, bir topluluğun, bir kurumun malı değil ki. Cumhuriyet, halkın kurumsallaşmasıdır, senin değil. Kalkıp da bunu kendine mal etme. Eğer bu hakikaten sana ait bir şey olmuş olsaydı, bunun patent hakkı sana ait olurdu, kimse de senin elinden bunu alamazdı. Bu ülkede tek partili dönemi koyun bir kenara, çok partili dönemde hiç CHP'nin tek başına iktidarını gördünüz mü? Millet CHP'ye inanmıyor, güvenmiyor, tek başına iktidar vermez bunlara" açıklamasında bulundu.

Muhalefete yönelik eleştirilerini söndüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlar akşam yattıklarında farklı konuşurlar, sabah kalktıklarında farklı konuşurlar. Akşam ve sabahları birbirini tutmaz. Onun için güven vermezler. Bu milletin değerleriyle oynadılar ve oynamaya devam ediyorlar. Milletin kutsallarıyla oynadılar, millet bunlara güvenmez.

Reklam
Reklam

Yıllar yılı bu ülkede bir kadrolaşma olmuşsa, bunun en kaşarlısını CHP yapmıştır. Bu konuda da çok acımasızdırlar. Şu anda bizim iktidarımızda 10 yıllardır atama hangi anlayışla, hangi kurallara göre yapılıyorsa, bizim de şu anda bakanlıklarımız aynı kurallarla gidiyor."

Erdoğan, yerel yönetimin olmadığı bir devletin düşünülemeyeceğini söyledi. Milletin iradesine saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, "'Istranca Dağları'ndaki barajları ben yaptım' diyor. Bütün vesikalarıyla her şey ortada. Ben, CHP'yi de bizimle beraber ispata çağıracağım. Milletimin huzuruna da öyle gideceğim. Artık işin sonuna geldiğimiz için bir cevap hakkı kullanamadım.

Halkımızı aldatanları, halkımızın bilmesi ve tanıması lazım. Bunlarda bizim alın terimiz var. Onlarda sadece laf var. Istranca Dağları'nda bir tane baraj yapmadılar. Sadece bir tanesinin temelini attılar ve gittiler. Allah'tan işin içindeyiz ve biliyoruz. Yoksa bizi de aldatır ve inandırırlar. Kendilerine yandaş buluyorlar. O yandaşlar da medyada 'İstanbul'a ne yaptınız?' diye soruyorlar. Kimlerle nasıl omuz omuza yürüdüklerini açıklayacağız, bakalım CHP o zaman ne yapacak" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Erdoğan, merkezi ve yerel yönetimlerin çalışmalarını hızla çalıştığını belirterek, "Bu dönemde damgamızı vurmadığımız bir il yok. Bir tanesi 'Mersin'e bir şey yapmadınız ki' diyor. Mersin'e uğramıyor ki, ne bilsin ne yapıldığını. Bizzat kendim Mersin'de doğalgaz verme törenine gittim. Genel Başkanı gibi o da görmeden soruyor. Biz illerimizde ayırım gözetmeksiniz yatırımlarımızı devam ediyoruz" dedi.

Medyaya yüklenen Erdoğan, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere değindi. Erdoğan, Saddam Hüseyin'in infazının ardından yaşanan gelişmelere değinerek, "Irak sürecine çok daha farklı yaklaşıp, daha farklı bir önem verilmeli. Belki de Irak süreci bizim için AB sürecinin önüne geçmiştir, üzerinde ısrarla durmamız gerekiyor. Ayrıca Kıbrıs konusunda yapılan provokatif hareketler var.

KKTC ile alakalı olarak orada kimse kalkıp da Kıbrıslı Türk'ün haklarından bir gram alamaz, bu mümkün değil. Oradaki hakkımız üzerinde kimse bir operasyona gidemez. Bu ülkede şehitlerimiz üzerinden oy toplamaya çalışanlar var. Biz onların istismarını yapamayız ama yıllarca bunun istismarını yapanları çok iyi biliriz. Şehitliğin ne anlama geldiğini onlardan çok ama çok daha iyi biliriz" diye konuştu.

Reklam
Reklam