"2008 Uluslararası Sakıp Sabancı Araştırma Ödülü"

İstanbul (AA)- Sabancı Üniversitesi ve Brookings Institution işbirliğiyle düzenlenen "2008 Uluslararası Sakıp Sabancı Araştırma Ödülü" için başvurular başladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, konusu "Bugünkü Türkiye'nin Kültürü, Kurumları ve Değerlerinde Osmanlı Mirası" olarak belirlenen yarışmada, birinciye 20 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye ise 5 bin dolar ödül verilecek. Yarışma için son başvuru tarihi 31 Ocak 2008 olarak belirlendi.

Yarışmada, katılımcıların günümüz Türkiyesinin kültürü ve/veya kurumları ve/veya değerlerinde Osmanlı mirasının yansımalarını incelemeleri bekleniyor.
Yarışmaya, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, hukuk, sosyoloji, tarih, kamu yönetimi, edebiyat gibi pek çok alanda konuyla ilgili olarak yazılmış makalelerle başvurulması teşvik ediliyor.

Reklam
Reklam

Yarışmaya katılacak tüm çalışmaların, daha önce yayınlanmamış, yeni ve özgün olması, başlık, dipnotlar ve referanslar dahil 8 bin sözcüğü aşmayacak uzunlukta ve İngilizce olarak hazırlanması, e-postaya eklenmiş word veya pdf belgesi formatında "sabanciaward@sabanciuniv.edu" ve "amoffatt@brookings.edu" mail adreslerine eş zamanlı olarak iletilmesi gerekiyor. Çalışmalar ayrıca "Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Orhanlı-Tuzla-İstanbul" adresine elden ya da posta ile
ulaştırılabiliyor.

"Uluslararası Sakıp Sabancı Araştırma Ödülü", Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı merhum iş adamı Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine veriliyor.