200'den fazla medya çalışanı kayıp

Güney Asya'yı vuran deprem ve tsunami felaketinde, felaketin boyutunu uluslararası kamuoyuna duyuracak gazeteciler de yaşamını yitirdi.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu'nun (IFJ-FIJ) açıklamasına göre, salt Endonezya'da 200 kadar gazeteci ve medya çalışanı kayıp bulunuyor. Tsunamide büyük darbe alan Açe'nin önde gelen günlük gazetelerinden Serambi'nin yaklaşık 100 kadar çalışanıyla bağlantı kuramadığı belirtiliyor.

Asya-Pasifik Yayın Birliği, "Televisi Republik Indonesia" (TVRI) ve "Radio Republik Indonesia"nın (PRI) Açe'de 30'dan fazla çalışanının kayıp olduğunu, vericiler ile diğer ekipmanının zarar gördüğünü duyurdu.

Reklam
Reklam

Endonezya Bağımsız Gazeteciler Birliği (AJI), dün itibariyle yalnızca Banda Açe ve Açe Besar bölgesinde 18 gazetecinin kayıp olduğunu duyurdu. AJI'nin Açe başkanı Adnan Nyak Sarung, Açe'deki 250 gazeteciden 18'inin halen kayıp olduğunu, kayıp gazeteci sayısının artabileceğini açıkladı.

Endonezya'daki Bağımsız Gazeteciler Birliği (AJI), felaketin ardından derhal, hayatını kaybeden ya da kayıp durumundaki gazeteciler ile aileleri için uluslararası basın kuruluşlarına yardım çağrısında bulundu.