2011 heyecanı kayak sporuna canlılık getirdi

Erzurum'da, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın düzenlenecek olması nedeniyle açılan kayak kurslarına yoğun ilgi gösterildiği bildirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına Erzurum'un ev sahipliği yapacak olmasının etkisiyle Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen kayak kurslarına bine yakın kişinin başvurduğunu bildirdi.

Geçmiş yıllarda kurslara kayıt yaptıracak sporcu bulmakta sıkıntı çektiklerini anımsatan Çintımar, şimdi ise kursiyer sayısında patlama yaşandığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Çintımar, artan talebi karşılayabilmek amacıyla birer hafta süren kurslarda 115'şer kişilik gruplar oluşturmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve ildeki tüm kayak kulüplerinin 2011 Kış Oyunları'na sporcu yetiştirmek için olağanüstü bir çaba sarf ettiğini vurgulayan Çintımar, şunları kaydetti:

"İlimizde oluşan birliktelik ruhuyla organizasyonunu yapmayı hak ettiğimiz 2011 Kış Oyunları, kayak sporuna büyük canlılık getirdi. Herkes lisanslı kayak sporcusu olabilmek için uğraşıyor. Kayak malzemesi olmayan birçok kişi, kursa katılabilmek için malzeme yardımı istiyor. Başta Valilik olmak üzere tüm kurumlarımız her türlü desteği vererek çocuklarımızın kurslara katılımını sağlıyor. Bu durum da bizleri 2011 için ümitlendiriyor."

-KAYAK ÖĞRETMENİ İHTİYACI KARŞILANAMIYOR-
Çintımar, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının destek vermesinin ardından, kayak kurslarına gösterilen yoğun ilgi nedeniyle kayak öğretmeni sıkıntısı yaşamaya başladıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Ankara'dan 2 kayak öğretmeni getirttiklerini anlatan Çintımar, şöyle devam etti:

"Kurslarda şu anda 5 kayak öğretmeni eğitim veriyor. Önümüzdeki haftalarda kurslara ilginin daha da artmasını bekliyoruz. Bu nedenle yeni kayak öğretmeni arayışı içindeyiz. Bizim hedefimiz yalnızca 2011 için kayakçı yetiştirmek değil kayak kurslarının kurumsallaşmasını sağlamak."

Bölgede her doğan çocuğun kayakçı olması için çalışacaklarını ifade eden Çintımar, bunun içinde tüm kayak kulüplerinin yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Erzurum'da 2 bin lisanslı kayakçı bulunduğunu belirten Çintımar, bu sayıyı 2011'e kadar 11 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

2011'de düzenlenecek Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda Erzurumlu sporculardan derece beklediklerini ifade eden Çintımar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011'de yarışacak başarılı sporcularımız var. Zaten 17 yıldır ülke şampiyonu olan kayak kulübümüzün sporcularından önemli dereceler bekliyoruz. Fakat başarılı kulüp ve sporcu sayısını artırmak için çalışacağız. Şu an kayak kurslarıyla bunun temelini atıyoruz. Anaokulu öğrencilerine bile kayak kursu veriyoruz. Bu şekilde ilimizdeki tüm çocukları kayak sporuna yönlendireceğiz."

Reklam
Reklam