2011’i olumlu bulan Sabancı, 2012’den umutlu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2011’in Türkiye adına, grup adına olumlu geçtiğini belirtti....

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 2011’in Türkiye adına, grup adına olumlu geçtiğini belirtti. Sabancı, “2012’ye kuvvetli bir büyüme ile giriyoruz. Ben, öngörülenden daha iyi bir tablo ortaya koyacağımıza kanaat getiriyorum.” dedi.
2011’i değerlendiren, 2012 temennilerini açıklayan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bu sene Türkiye’nin çevresinin aksine ekonomide ve siyasette önemli başarılar elde ettiğini vurguladı.
Gelinen aşamada Türkiye'nin öneminin arttığını dile getiren Sabancı, şunları ifade etti:
“Bu başarıda Türkiye’de olan girişimci ruhun, ekonomimizin dinamik doğasının, esnek kur uygulamalarının ve bunların sonucunda yaratılan güven ortamının payı büyüktür; 2012'ye kuvvetli büyüme ile giriyoruz. Ben öngörülenden daha iyi bir tablo ortaya koyacağımıza kanaat getiriyorum.
Cari açığın makul bir seviyede tutulması için, daha fazla tasarruf, milli önceliğimiz olmalıdır. Uzun vadeli kalkınma icin, yeni bir anayasa, eğitimde yeniden yapılanma, vergi reformu ile daha süratli ve etkin işleyen bir hukuk yapısının oluşmasını bekliyoruz.
Avrupa Birliği (AB) bizim icin vazgeçilmez bir çıpa olmaya devam etmelidir. En kötümser tahminlere rağmen AB, gelecekte de dünyanın en zengin bloku olmaya devam edecektir. Arap dünyası kargaşa içinde, ancak hiçbir devrim kısa sürede, kolay ve acısız olmaz. Sabancı Grubu için 2011 planladıklarımızı realize ettiğimiz ve karlılığımızı artırarak büyüdüğümüz, başarılı bir sene oldu. 2012 ise ayağımıza gelen fırsatları değerlendirerek, sürdürülebilirlik felsefesi içinde, fark yaratmaya devam edeceğimiz bir sene olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz