2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri

2012-2013 eğitim öğretim yılı okul spor faaliyetleri toplantısı, Alanya'da yapıldı.

2012-2013 eğitim öğretim yılı okul spor faaliyetleri toplantısı, Alanya'da yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılı okul Sporları genel yarışma talimatı çerçevesinde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) Okul Spor Faaliyetleri toplantısı yapıldı.

Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, burada yaptığı konuşmada, Alanya'dan 35 ilköğretim okulu ve 20 lisenin çeşitli spor faaliyetlerine katıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Alanya'da öğrencilerin spora ilgisinin Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu bildiren Tamrak, okul sporları faaliyetleri uygulamasıyla spora ilginin daha da artacağını söyledi.

Bu anlamda hedeflerinin her okuldan en az 5 spor dalında öğrenci sayısını artırmak olduğunu ifade eden Tamrak, "Spor dallarında altyapı oluşturup kulüplerimize sporcu yetiştirmek, dolayısıyla lisanslı sporcu ve kulüp sayılarını artırarak her branşta mili ve olimpik sporcu yetiştirilmesine zemin hazırlamak istiyoruz" dedi.

Alanya, Manavgat, Gazipaşa, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerini kapsayan okul sporları faaliyet toplantısına Antalya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hami Dorul, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü İzzet Tekeli, Alanya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Burak Yanar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Alanya, Manavgat, Gazipaşa, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinden okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Okul sporları faaliyetlerinin başlama tarihleri ise gelecek hafta düzenlenecek teknik toplantının ardından belli olacak.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: