2012-2013 Futbol Sezonu 52. Hakem Semineri

TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerin bu sezon, geçmiş yıllara göre daha dikkatli ve kararlı olacağını söyledi.

TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerin bu sezon, geçmiş yıllara göre daha dikkatli ve kararlı olacağını söyledi.

TFF tarafından Sapanca Güral Otel'de düzenlenen ve 3 gün süren 2012-2013 Futbol Sezonu 52. Hakem Semineri, sona erdi.

AA muhabirine semineri değerlendiren MHK Başkanı Alp, Türk hakemliğini daha iyi noktalara taşımak için çalıştıklarını vurgulayarak, bu anlamda seminerin son derece verimli geçtiğini anlattı.

Güzel bir eğitim semineri gerçekleştirdiklerini belirten Alp, "Yani bunun aksini düşünmek mümkün değil. Arkadaşlar son derece dikkatli bir şekilde semineri dinledi. Ortam çok güzeldi. Bütün arkadaşların bir arada olması da semineri daha güzel kıldı. Ben bile çok büyük dersler aldım. Yani bu seminerde hakemlerimizin kendilerini geliştirmemeleri imkansız. Çünkü son derece açık şekilde dersler verildi" dedi.

Reklam
Reklam

Alp, seminer kapsamında Doğan Babacan gibi tecrübeli hakemlerin ders verdiğini ve bunun yanı sıra, UEFA'dan gelen uzmanların da eğitimlere katıldığını aktardı.

Seminer kapsamında video kasetlerden örnek pozisyonların izlettirildiğini belirten Alp, "3 tane UEFA eğitimcimiz de hakemlerimize bu konularda önemli dersler verdi. Yani güzel geçti" ifadelerini kullandı.

-"Sorunsuz bir lig diliyorum"-

Geçtiğimiz sezon görevde bulundukları dönemde, iyi bir performans sergilediklerine işaret eden Alp, yeni sezonda da bu performansı artırarak sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Alp, hakemlerin eğitimlerde öğrendikleri bilgileri lig maçlarında da uygulayacağından emin olduğunu vurgulayarak, "Sorunsuz bir lig geçmesini diliyorum. Hatasız diyemeyiz çünkü futbol da böyle bir şey. En az hatayla ligi tamamlamak istiyoruz. Burada en önemli faktör, hakemler ancak futbolcu ve teknik adamlara da önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

Yeni sezonu en az hatayla atlatmak istediklerine işaret eden Alp, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Hakemlerimizin çok dikkatli olacağını vurgulamamız lazım. Geçmiş yıllara göre hakemlerimiz daha kararlı ve dikkatli olacaktır. O bakımdan inşallah iyi bir sezon geçiririz. Bu anlamda elimizden gelen en iyi çalışmaları yapıyoruz. Umarım herşey istediğimiz gibi geçer. Burada tecrübeli hakemlerimiz de arkadaşlarıyla tecrübelerini paylaştı. Gerçekten arkadaş ortamında geçen bir seminer oldu. İnanılmaz samimi ve güzel bir ortam oluştu."

Seminerde, Avrupa Şampiyonası'nda başarılı bir performans ortaya koyan Cüneyt Çakır ve ekibinin de tecrübelerini genç hakemlere aktardığına dikkati çeken Alp, bunun seminerin arkadaş ortamında geçmesini sağladığını söyledi.

-"Hakemlerimize biraz daha tolerans gösterilmeli"-

Alp, çok sayıda Türk hakeminin uluslararası maçlarda görev almaya başladığına dikkati çekerek, bunun önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Cüneyt Çakır ve ekip arkadaşlarının Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılı bir performans sergilediğini vurgulayan Alp, "Bu, Türk hakemliğine önemli bir yol açtı. Çok önemli bir rüzgar yakaladık. Bu diğer hakemlerimiz için de önemli bir yol gösterici olacak. Dünya Kupası elemeleriyle ilgili 3 maça Tütk hakemlerin verileceği yönünde bir mesaj aldık. Bunlar son derce olumlu gelişmeler" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Bu başarıyı Türkiye'de de sürdürmek istediklerine vurgu yapan Alp, şöyle konuştu:

"Bu gelişmeler çerçevesinde gidişat iyi gidiyor yani. Asıl mesele, yurt dışında yakaladığımız başarılı performansımızı yurt içinde de sürdürmek ve bunu devam ettirebilmektir. Bu anlamda da yalnızca hakemlerimize görev düşmüyor. Futbolculara, teknik adamlara yani futbolun içinde olan herkese görev düşüyor. Hiç olmazsa hakemlerimizi baskı altında tutmayı değil, onlara biraz daha tolerans göstermeleri gerekiyor. Bu konuda temennimiz, daha iyi olacağıdır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: