2012 Gençlik Konferansları

Türkiye ve Avrupa Birliği'nden (AB) gençlerin, İzmir, Şanlıurfa, Trabzon ve Kayseri'de bölgesel gençlik konferanslarında bir araya gelerek ortak değerlerini, kültürel

Türkiye ve Avrupa Birliği'nden (AB) gençlerin, İzmir, Şanlıurfa, Trabzon ve Kayseri'de bölgesel gençlik konferanslarında bir araya gelerek ortak değerlerini, kültürel kimliklerini ve "Avrupalılık" fikrini tartışacakları bildirildi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) AB Bilgi Merkezi'nden yapılan açıklamada, 14-16 Kasım tarihlerinde İzmir'de düzenlenen, 18-20 Kasım'da Trabzon ve Şanlıurfa'da, 20-22 Kasım'da Kayseri'de düzenlenecek dört bölgesel konferans vesilesiyle, Türk ve AB'li öğrencilerin bir araya gelerek "Avrupa ile paylaştığımız ortak değerler ve kültür, tarih ve kimlik algıları" konuları üzerinde tartışacakları belirtildi.

Reklam
Reklam

Etkinliklerin, AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın faaliyet gösterdiği 22 ilden (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul/Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul/Marmara Üniversitesi, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas ve Van) başvuruları ve motivasyonları dikkate alınarak seçilen üniversite öğrencilerinin katılımıyla ile gerçekleştirileceği ifade edildi.

2012 Gençlik Konferansları'nın, Türkiye ve AB'den öğrencilerin katılımıyla düzenlenen konferansların dördüncüsü olacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bölgesel konferanslarda öğrenciler bilgilendirme konferanslarına ve tartışma oturumlarına katılacaklar. İllerdeki konferanslar kapsamında gençler, Türkiye'nin ünlü rock müzik grupları Duman, Özlem Tekin ve Model'in Şanlıurfa, İzmir, Trabzon, Kayseri ve İstanbul'da vereceği konserleri izleme fırsatı da bulacaklar. Konferansların son aşaması olan Ulusal Boğaziçi Gençlik Konferansı, 25-29 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecektir. Etkinliğe AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, Avrupa Parlamentosu Üyesi Emine Bozkurt, Avrupa Gençlik Forumu ve BBC temsilcileri katılacaktır. Ayrıca, AB ülkelerinden ve Türkiye'den gelen yazar, yönetmen, sanatçı ve akademisyenlerin öğrencilerle tartışacağı ve moderatörlüğünü Fatih Türkmenoğlu'nun yürüteceği 'AB-Türkiye İlişkileri: Kimlik, Aidiyet ve Avrupalılık' konulu geniş katılımlı bir sohbet toplantısı da gerçekleştirilecektir."

Reklam
Reklam

Konferanslara katılan gençlerin, perküsyon ustası Okay Temiz ve perküsyon okulu ritm atölyesinden eğitim alarak, kültürel diyaloğun ve birlikte çalışarak üretmenin somut bir örneğini sergileyecekleri de aktarılan açıklamada, AB Bilgi Merkezleri hakkında şu bilgiler verildi.

"AB Türkiye Delegasyonu desteği ve illerdeki yerel ortakların işbirliğiyle Türkiye'de 1996'dan beri kurulmaya başlanan AB Bilgi Merkezleri ağı, 22 ilde faaliyet gösteriyor. Merkezler, yerel ve ulusal düzeyde, bilgilendirme faaliyetleri yürüterek, konferanslar, toplantılar, sergiler, konserler gibi kültürel etkinlikler düzenleyerek, AB iletişim stratejisi kapsamında vatandaşlara AB ile ilgili düzenli bilgi sağlıyor."

Muhabir: Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz