"2012 Yılı Batman İstihdam Şampiyonları Ödül Töreni"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2009 yılının başından itibaren Türkiye'de net olarak 3,3 milyon kişiye iş imkanı sağladıklarını belirterek, aynı dönemde

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2009 yılının başından itibaren Türkiye'de net olarak 3,3 milyon kişiye iş imkanı sağladıklarını belirterek, aynı dönemde Avrupa'daki 27 ülkenin istihdam oluşturamadığını söyledi.

Şimşek, İŞKUR tarafından Batman Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen "2012 Yılı Batman İstihdam Şampiyonları Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, işsizliğin ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu, sorunu çözmeye yönelik büyük mesafe katettiklerini anlattı.

"2009 yılının başından bu yana Türkiye'de net olarak 3,3 milyon kardeşimize iş imkanı sağladık" diyen Şimşek, "Yani istihdam oluşturuldu. Aynı dönemde Avrupa'daki 27 ülke bir istihdam oluşturamamış. Tam aksine 300 bin istihdam kaybı yaşandı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Şimşek, Türkiye'de küresel krizin zirve yaptığı noktada mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranının yüzde 14,9'a kadar çıktığına dikkati çekerek, aktif iş gücü politikaları ve yeni yatırım teşvikleriyle geçen yıl sonunda bunu yüzde 9,6'ya kadar düşürdüklerini belirtti.

Manşet işsizlik oranının yüzde 9,2'ye kadar düştüğünü, Türkiye gibi çalışma çağındaki nüfusu hızla artan ülkelerde işsizliği düşürmenin kolay olmadığını anlatan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Almanya gibi nüfusu azalan, genç nüfusu durmuş ülkede işsizlik oranını aynı düzeyde tutmak... 'Millet iş kaybetmemiş' demektir. Türkiye'de yılda 800 bin kardeşimize iş bulamazsak, işsizlik oranını düşüremiyoruz. Bu, çok önemli bir fark. Türkiye'de iş gücüne katılım oranı artıyor. Yani eskiden iş aramayanlar iş arıyor. Ondan dolayı istihdam yaratmak önemli. 'İşsizlik' dediğimiz zaman sorun esas itibarıyla mesleksizliktir."

Şimşek, kursların önemli olduğunu, işsizliği çözmek için aktif iş gücüne katılım politikalarını hayata geçirdiklerini kaydederek, programlardan yararlananların sayısının 30 binden 450 bine yükseldiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Her şeyin başının üretim ve yatırım olduğunu aktaran Şimşek, Batman'da istihdam ve yatırımın artığını sözlerine ekledi.

Törenin sonunda istihdam oluşturan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine çeşitli ödüller verildi.

Muhabir: Nurten Aslan - Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz