2012 Yılı Sonbahar Dönemi “şap Aşılaması” Başladı

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 17 Eylül-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan...

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 17 Eylül-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2012 Sonbahar Dönemi Şap aşılama kampanyası il Müdürlüğü’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile başladı.

Aşılamaların ülke geneline paralel olarak Sakarya’da da kampanya tarzında yapılacağı belirtilen toplantıda, 17 Eylül - 17 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılacak olan Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası süresince Sakarya’daki hayvancılık yapılan tüm noktalara ulaşılarak, büyükbaş hayvanların tamamının aşılanmalarının sağlanacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Kampanya ile hastalıkla mücadele kapsamında yapılacak olan yoğun aşılama çalışmaları neticesinde; hastalığın yayılmasının engellenmesi ve mevcut hastalık mihraklarının söndürülmesi amaçlanıyor.

Kurbana götürülecek hayvanların sevkinin yapılabilmesi için; hayvanların bir defa şap aşısı ile aşılanmış olması gerekirken, aşılamanın zorunlu olduğu, aşısını yaptırmayan ve gelen sağlık personeline zorluk çıkaran hayvan sahiplerine 5996 sayılı kanuna göre 5 bin 937 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Hayvancılık Desteklemelerinde programlı aşılamalarda hayvanlarını aşılatma şartı istendiğinden, aşısız hayvanlar kesinlikle bu desteklemelerden faydalandırılmayacağı belirtilirken, Şap aşısı yapılmayan ve kulak küpesi olmayan hayvanların hiçbir surette nakilleri yapılmayacağı ve üreticilerin kampanya döneminde aşı yaptırmaları ve daha ayrıntılı bilgi almak için İl ve İlçe Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları istendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: