2012 Yılında Karslı Çiftçiye 20 Milyon Lira Mazot Ve Gübre Desteği Verildi

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2012 yılında 28 bin 202 çiftçiye birim fiyatı...

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2012 yılında 28 bin 202 çiftçiye birim fiyatı 9 liradan 2 milyar 205 milyon dekar için 19 milyon 640 bin lira mazot ve gübre desteği verildiğini açıkladı.

Bu rakamların Türkiye’de 2002 yılında toplam 1 milyar 868 milyon lira tarımsal destek olarak çiftçiye yansıdığı, 2012 yılında toplam destek miktarının 7,6 milyar liraya ulaştığı, 2013 yılında ise üreticilere 9 milyar 113 milyon lira destek ödenmesi planlandığı bildirildi. 2012 döneminde toplam 4 milyar 56 milyon lira destekleme ödemesi yapılarak, çiftçilerin mazot maliyetinin ortalama yüzde 16'sının ise karşılandığı, 2013 yılında yapılacak mazot destekleme ödemesinin birim fiyatının da bir önceki yıla göre ortalama yüzde 6,6 oranında artırıldığı paylaşıldı.

Reklam
Reklam

ÇİFÇİNİN ALIŞKANLIKLARINDAN DOLAYI EKİM DÖNEMİ KISA SÜRÜYOR

Tarım İl Müdürlüğü, ayrıca Kars’lı çiftçilerin genel olarak hububat ekiminde bölge şartlarını öne sürerek baharlık ekim alışkanlığından vazgeçmediği bu nedenle kısa sürede yetişecek şarttaki hububat tohumluğunun çok sayıda olmadığı, çiftçinin alışkanlıkları ve iklim şartlarından dolayı bölgede ekim döneminin kısa sürdüğü bildirildi. Bu nedenle çiftçilerin sertifikalı tohum taleplerinin çok olduğuna değinilerek, Tarım İl Müdürlüğü tarafından sertifikalı tohum kullanımına yönelik eğitim, yayım ve demonstrasyon çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: