2012’de Bunlar Konuşulacak!

Yeni yılın dedikoduları, trendleri şimdiden belirlendi...

Size bir soru kaç tane 2000’li yıldan geçtik? Aklınızda neler kaldı? 12 tane 2000’li yılı geride bırakırken 2012’de öne çıkacak trendler, dedikodular ve sanatsal faaliyetler kendini göstermeye şimdiden başladı. Biraz zaman yolculuğu, biraz geleceğe yolculuk. İşte sırada 2012’de öne çıkacaklar.

2012’de genç gruplar öne çıkarken MFÖ’nün ‘’yaşın ondokuz’’ şarkısı aklımıza geliyor. Besteler ve sözler gençleşiyor, gençleştiriyor.

Can Baydar, Eren Çilalıoğlu, Gökçe Balaban ve Erdem Beşer’in kurduğu Gece grubu, 2012 yılında öne çıkacak gruplar arasında yer alıyor. Bu aralar en çok tutan parçası ‘’Ben öldüm’’ gençlerin dilinde yer etmeye başladı bile.

Dizilerle gelen şöhret, her yıl olduğu gibi 2012’de de genç oyuncuları öne çıkarmaya devam ediyor. 2012’de en çok konuşacağımız isimlerden biri de Müjde Uzman. Oyuncu, Muhteşem Yüzyıl dizisiyle öne çıkmıştı. Şimdilerde ise onu ‘Bir çocuk sevdim’ dizisinde izliyoruz. Duru güzelliği ve etkileyici bakışları top modellere taş çıkarırken hırslı oyunculuğu onu daha pek çok alanda izleyeceğimizin sinyallerini veriyor.

Reklam
Reklam

2012’de 20’li yılları yaşayacağız. 2012 geçmişe ait izleri yeniliklerle beraberinde getiriyor. Moda sektöründen film dünyasına 20’li yılların esintisi 2012’de karşımıza çıkıyor. Titanic filmi ile efsaneleşen Leonardo Di Caprio ile Carey Mulligan’ın şu sıralar çekimlerini gerçekleştirdiği ‘Muhteşem Gatsby’ filmi 20’li yılların stilini sinemaseverlerle buluşmayı bekliyor. Bu film ile 20’li yılların Caz müziği ve moda trendleri tekrar hayata dönüyor. Üstelik Gucci’nin 20’li yıllardan ilham alarak oluşturduğu 2012 yaz koleksiyonu ‘Muhteşem Gatsby’ filminde hem moda hem de sinemaseverlerden beğenisini kazanacağa benzer.

Salvador Dali 2012’de de İstanbul’da! Sürrelist sanatın ilk akla gelen isimlerinden biri olan Salvador Dali, 23 Aralık 2011’den itibaren Tophane-i Amire’de sanatseverlerle tekrar buluşuyor. Eserler; İlahi Komedya, Sürrealizm İzleri ve Gala ile Akşam Yemeği başlıkları altında yer alıyor. 2012 sanat dolu bir yıl sunuyor.

Biyografik filmler ve diziler her yerde. Tarihi romanların dizi olmasına alıştık. Şimdi sıra efsanevi isimlerin dizilerini ve filmlerini çevirmeye geldi. Hollywood ve Türk dizi sektörü aynı fikri paylaşıyor olacak ki biyografik etkiler ekranı sarıyor. 2012’de Hollywood yapımı olan My Week with Marilyn’de Marilyn Monroe’nun ve The Iron Lady filminde ise Margaret Thatcher’ın hayatını izliyor olacağız. Türk dizilerinin biyografik anlayışı Hollywood bakış açısından biraz farklı olsa da, 2012 yılında Keşanlı Ali Destanı dizisi ile biyografik trendi takip ediyor.

2012 yılını yaşadığımız bu yeni günlerde Barbara Palvin ismini aklınızda tutmanızda fayda var. 18’lik genç model mavi gözleriyle nice canlar yakarken ekran güzeli olama yolunda ilerliyor.

Reklam
Reklam

H&M, 2012 yılında Marni işbirliği ile meraklı gözleri üzerine çekmeyi başarıyor. Christian Louboutin 20. yılını sınırlı sayıda üretilen koleksiyonu ile moda severlerle kutluyor. Daha neler mi var? Valentino Garavani’den sanal moda müzesi akılları alan tarımlar sunuyor. 47 yıllık tarih, zarafet ve şıklık gözler önüne seriliyor. 2012 moda ve sanat dolu bir yıl sunuyor.