2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Sonu

BİLECİK (AA) - Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, öğrencilerin değerlendirilmesinin, karnedeki nota göre yapılmaması gerektiğini bildirdi.

Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, öğrencilerin değerlendirilmesinin, karnedeki nota göre yapılmaması gerektiğini bildirdi. Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013-2014 eğitim öğretim yılının 13 Haziran'da sona ereceğini anımsatarak, velilerden, öğrencilere karşı daha duyarlı davranmalarını istedi. Velilerin, çocuklarını karnedeki notlara göre sorgulamak yerine, başarıya ulaşmanın yollarını uygun bir dille anlatmalarını isteyen Tekelioğlu, şunları söyledi: "Hepimizin öğrencilik yılları oldu. Her dönem karnemizin başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Karnelerimizde zayıflarımız, sınıf tekrarı yaptık. O yıllarda anne ve babamızın vereceği tepkiden dolayı çok üzüldük. O yüzden aynı durumu çocuklarımıza yaşatmamamız gerekiyor. Öğrencilerimizi, karnelerindeki notlarına göre başarılı ya da başarısız olarak değerlendiremeyiz. Bir anlık öfke ile telafisi mümkün olmayan ve çok pişman olacağımız durumlarla karşılaşabiliriz. Karnelerdeki zayıflar her şeyin bittiğini göstermez. Daha planlı ve sistemli çalışmanın neticesinde önümüzdeki yıllarda daha başarılı olunabilir. Öğrencilerimize öfkelenmek, bağırmak hatta dövmek, onların okuldan soğumalarına, evden kaçmalarına ve istenmeyen davranışlara neden olacaktır. Anne, baba olarak öncelikle, kendini sorgulamalıdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz