2013 Airshow Side Başlıyor

2013 Airshow Side, 25-26 Mayıs tarihleri arasında başlayacak. Airshow Side öncesi, hava oyunlarını izlemeye gelenlere...

2013 Airshow Side, 25-26 Mayıs tarihleri arasında başlayacak. Airshow Side öncesi, hava oyunlarını izlemeye gelenlere tarihi antik kent hakkında İngilizce, Almanca ve Rusça bilgilendirme yapılacağı belirtildi. Geçen yıl 100 bin kişinin izlediği 2013 Airshow Side'yi bu sene 3 katına ulaşması bekleniyor. Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, Side Belediyesi Kültür Evi'nde yaptığı basın açıklamasında bu yıl 25-26 Mayıs tarihleri arası üçüncüsünü yapacakları Airshow Side'yi hava oyunlarının da da dünya gündemine taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Simülatör yarışmalarında dereceye girenlere Side üzerinde uçuşla ödüllendireceklerini anlatan Uçar, "Havacılığı yakından tanıtmak ve sevdirmek gayesiyle 2011 yılında Airshow Side'yi başlattık. Benimde çocukluk hayalim pilot olmaktı. Bu yıl üçüncüsünü yapacağımız Airshow Side aynı zamanda ülkemizde düzenli bir şekilde yapılan tek hava oyunları gösterisine sahne olacak. Dünya çapında pilotların katılımıyla 3. Airshow Side göz dolduracak. Çocuk ve yetişkin herkesin şansını deneyebileceği simülatörlerde dereceye giren ilk 3 kişiye Side üzerinde uçuş ödülüne sahip olacak. Hava oyunları gösterileriyle Side'mizin ismini dünyaya duyurmak istiyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin katımıyla Side 2 gün tarihi bir gün yaşayacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Airshow Side'de; 4 kişilik THK paraşüt atlayışı, THK paraşüt akrobasisi ve 3 kişilik Wingsuit göstersi, THK paramotor uçuşları, THK Moskito yelken kanat ve Microlight gösterisi, Memoli model helikopter show, Goldfinger model uçak show, Romanian Yakers formation akrobasi gösterisi(Romanya), FG Havacılık ve Uçuş Okulu 'Gyrokopter' gösterisi, Jurgis Kaiyrs solo akrobasi gösterisi(Lituanya), Baymap Havacılık /Piper Türkiye Matrix uçuşu, Patriotic paraşüt ekibinin atlayışı(Amerika Birleşik Devletleri), Tarkim Uçuş Okulu geçişi, THK yangın uçağı gösterisi, THK Uçuş Okulu geçişi, Svetlana Kapanina solo akrobasisi(Rusya), Erah Uçuş Okulu geçişi, Reva Akrobasi Ekibi, LSA uçakların geçişi, Air Bandit 3 uçak akrobasi gösterisi, Afa Uçuş Okulu geçişi ve Ali İsmet Öztürk'ün solo akrobasisinin ardından Pinhani konseriyle sona ereceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: