2013 Akdeniz Oyunları'na Doğru

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesince, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında kamu görevlileri, taksi şoförleri, otel çalışanları ve garsonlara İngilizce

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesince, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında kamu görevlileri, taksi şoförleri, otel çalışanları ve garsonlara İngilizce eğitimi verilecek.

TÜGİAD Çukurova Şubesi Başkanı Armağan Öner, yaptığı yazılı açıklamada, kentin organizasyona kusursuz ev sahipliği yapması amacıyla İngilizce seferberliği başlatılacağını belirtti.

Mersin'in bir turizm kenti olduğunu ve yabancı dil bilen sayısını arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Öner, Akdeniz Oyunları'nın bu hedeflerini gerçekleştirmek için bir vesile olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

İngilizce eğitimiyle ilgili projenin alt yapı çalışmalarını tamamladıklarına işaret eden Öner, şunları kaydetti:

"Mersin Üniversitesi Rektörlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucu üniversitedeki 4 derslik, kurslarımız için tahsis edildi. İngilizce kursu komitemiz, 4 ayrı İngilizce öğretmeniyle gerekli anlaşmayı sağladı. 25'er kişilik 4 gruptan oluşacak toplam 100 kursiyer bu öğretmenlerden eğitim alacak.

Eylül'de başlaması planlanan kursta, ilk önce garsonlara eğitim verilecek. Gruplarımız her üç ayda bir değişecek ve oyunlara kadar onlarca kamu görevlisi, taksi şoförü, garson ve otel çalışanı İngilizce temel dil bilgisine ve mesleki kelimelere hakim olarak bu dili konuşabilme yetisine sahip olacak."

Muhabir: Veli Gürgah / Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: